Connect with us

Vijesti

PREDSJEDNIŠTVO DPS-A: “Bilo je nužno braniti čast Crne Gore”

Published

on

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore poručilo je da će uvijek braniti nacionalne interese, kao i da će vlast odgovarati za napad na građane i izdaju Crne Gore

Na sinoć održanoj sjednici Predsjedništva DPS, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, kako je saopšteno iz DPS-a, analizirana je aktuelna politička situacija i događaji koji su bili u prethodnim danima sa posebnim osvrtom na dešavanja na Cetinju.

“Predsjedništvo je konstatovalo da je Demokratska partija socijalista bila prisutna na Cetinju jer smo od početka znali da taj događaj, i sve što se tim povodom dešavalo, predstavlja još jednu stanicu velikosrpske ofanzive i da je stoga bilo nužno braniti čast Crne Gore, njeno dostojanstvo i savremene vrijednosti naše države”, poručuju iz DPS-a.

Marionetska vlada, kako kažu u DPS-u, povela je hemijski rat neviđenih razmjera protiv svojih građana.

“Bojnim otrovima i gumenim mecima ugrozila je živote ljudi okupljenih na Cetinju, kako bi, pod pritiskom i ucjenama, sprovela tuđe interese, protivno volji skoro cjelokupnog stanovništva Prijestonice i velikog broja građana Crne Gore, kao i protivno odluci odbornika Skupštine Prijestonice”, kažu u DPS-u.

Na sjednici je, kako kažu u DPS-u, konstatovano da su prisustvom, na skupu odbrane časti Cetinja i Crne Gore, doprinijeli da, u tako složenim okolnostima, ne bude još težih posljedica.

“Pokušaj predstavnika vlasti, da omalovaže herojski skup ljudi, različitih nacija, vjere i političkih ubjeđenja, tako što će ga u javnosti predstavljati kao okupljanje izmanipulisanih građana, samo je paničan bijeg od odgovornosti za ono što su uradili 5. septembra na Cetinju. Demokratska partija socijalista će se založiti da pred nadležnim institucijama odgovaraju svi oni članovi marionetske vlade koji su pod uticajem stranog faktora, izloženi ucjenama i prijetnjama, svojim odlukama doveli u veliki rizik sve građane, uključujući i one koje su navodno štitili”, navodi se u saopštenju Predsjedništva Demokratske partije socijalista Crne Gore.

1 Comment

1 Komentar

  1. RIR

    08.09.2021. at 19:32

    Braniti nego ŠTO !
    I OPET I OPET ! …
    bolesnik pravi planove o rusenju Maozoleja ,koliko je neznaven i bolesan upamet ,misli i da je NJEGOS SRB…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije