Connect with us

Vijesti

PROTEST ŽENA SA BELVEDERA: Samo smo protiv fašizma i terorisanja Crnogoraca

Published

on

Ispred Skupštine Crne Gore oko 30-ak žen sa Belvedera održale su protest protiv fašizacije Crne Gore.

Nose transparente: “Vučićevi šakali”, “Mi smo Belveder”, “Fight fascism Montenegro”, “RTCG=Vijesti, mediji zvaničnih dezinformacija”, “Mi smo ti teroristi” i “Nas ste hapsili”.

Jedna od učesnica protesta Milica za Pobjedu je kazala da su one žene sa one noći Belvedera koje su stajale ponosno kao uvijek što su radile Crnogorke.

– Nikog nijesmo ugrozile, stajale smo mirno da bi pokazale da se ne slažemo sa onim što nam se sada dešava, da ne želimo da nam se ponavlja 1918. godina, da i mi vjerujemo u boga, da mi hoćemo našu crkvu, da nijesu Srbi pravoslavlje izmislili i da nećemo dozvoliti poniženje – ističe ona.

Međutim, dodaje, preko njih su pregazili.

– Na nas su suzavce bacali i onda su rekli da smo mi teroristi. Preko trudnice su onu noć pregazili, preko bake od 80 godina koja danas nije mogla biti ovdje. Nismo htjele da pravimo veći skup, samo da se okupimo mi koje tu noć nijesmo spavale već smo bile tu i mislile da će ova Vlada imati barem nekog osjećaja da nijesu oni sami tu i da postoje Crnogorci i Crnogorke i postojaće. Samo smo protiv fašizma, terorisanja Crnogoraca. Ovdje je danas najteže biti Crnogorac – zaključila je Milica.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije