Povežite se sa nama

Vijesti

PUTUJE U LJUBLJANU: Đukanović sjutra na Samitu EU-Zapadni Balkan

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće sjutra u Ljubljanu gdje će na poziv predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela, predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i predsjednika Vlade Slovenije, zemlje predsjedavajuće Savjetom EU Janeza Janše, učestvovati na Samitu EU – Zapadni Balkan (EU Western Balkans Summit) na Brdu kod Kranja.

Samit će, kako je objavljeno na sajtu predsjednika, biti važna prilika za diskusiju o tome kako obezbijediti stabilnost regiona, osnažiti regionalnu saradnju i riješiti regionalne konflikte. Lideri će razgovarati i o socio-ekonomskim posljedicama pandemije i planu za oporavak u skladu sa Ekonomsko-investicionim planom.

Na Samitu se očekuje usvajanje Deklaracije sa Brda koja će potvrditi evropsku perspektivu ZB i privrženost EU politici proširenja.

Pored šefova država i vlada EU i ZB, na Samitu će učestvovati i Predsjednik Evropskog parlamenta, predstavnici Savjeta za regionalnu saradnju, Evropske banke za obnovu i razvoj, Evropske investicione banke i Svjetske banke.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije