Connect with us

Vijesti

PZP: Ministar Mickej Spajić ideju o ukidanju doprinosa na zdravstvo nazvao čistim populizmom

Published

on

Iz PzP-a poručuju da je Ministar Mickej Spajić ideju o ukidanju doprinosa na zdravstvo nazvao čistim populizmom.

“Izgleda da je Ministar Spajić shvatio da je Medo sve u pravu i da je ukidanje doprinosa za zdravstvo na zarade neodrživo u trenutnoj strukturi budžetskih prihoda i rashoda. Izgleda da je shvatio da se po tom osnovu u budžet zdravstva sliva preko 180 miliona evra godišnje i da Fond zdravstva ima godišnji strukturni deficit od 130 miliona i da je neodrživo da se ukida ili smanjuje doprinos za zdravstveno osiguranje”, precizirali su oni.

PzP ističe da im je drago da je Ministar saslušao stavove lidera PzP-a oko njegovog partijskog “Maršalovog plana – Evropa sad” i shvatio da je PzP ponovo u pravu i da se u uslovima zdravstvene krize i recesije te budžetskog deficita i deficita Fonda zdravstva, ne smije voditi populistička politika i jeftina demagogija koja može da dovede do kolapsa sistema i bankrota javnih finansija.

“Lako je kampanju za izbore voditi sa novcem građana Crne Gore i kockati sa tuđim parama. Stanje javnih finansija je takvo da je neophodna fiskalna konsolidacija i rezanje svih nepotrebnih i neproduktivnih rashoda parazitskog sistema nasleđenog od DPS-a. Jedini prostor za značajno povećanje prihoda je zaplijena milijardi evra od lopova iz DPS režima koje su opljačkali od ovog naroda, ali za to ova Vlada nema političke volje ni hrabrosti. Oni ne smiju da uzmu blindiranog Majbaha od Đukanovića, a ne opljačkane milijarde”, zaključuju iz PzP-a svom saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije