Povežite se sa nama

Vijesti

Rakočević: Vlada mora biti smijenjena što prije

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Član Predsjedništva i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević kazao je da će poslanici većine odgovarati pred građanima za ovakvo društveno i ekonomsko stanje u državi, ukoliko ne naprave otklon od Vlade i njene prakse.

On je na Tviteru naveo da javno dostupni podaci pokazuju da su cijene hrane i bezalkoholnih pića u septembru 2021. godine, u odnosu na septembar 2020. godine, veće 4,8 odsto.

Cijene goriva u odnosu na septembar 2020. godine veće su, ističe Rakočević, za 19,7 odsto, povrća 13,4 odsto, a ulja i masti čak 36,8 odsto.

– Za ugrožavanje životnog standarda odgovorna je trenutna nekompetentna Vlada. Međutim, poslanici većine će odgovarati pred gradjanima za ovakvo društveno i ekonomsko stanje u državi, ukoliko ne naprave otklon od Vlade i njene prakse. Vlada mora biti smijenjena što prije – poručio je Rakočević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Obrad Pavlović
Obrad Pavlović
16.10.2021. 18:14

U talasu poskupljenja koji je zapljusnuo naše već poodavno ispražnjene džepove, jedino za enormno povećanje cijena ulja i masti postoji racionalno objašnjenje!? Treba podmazati ovoliku količinu laži, kojima svakodnevno svjedočimo, da bismo ih lakše progutali… Evo ova o povećanju minimalne zarade, ma kako bila nesvarljiva, moguća je ako cijene nastave da rastu tempom koji se može očekivati. Kad na primjer litar goriva bude 112,48 eura (da ne bude zabune slovima sto dvanajest zarez 48 eura) kako su izračunali u kompjuterskom centru srpskog sveta, realno je očekivati da minimalac bude 453,12 eura. Opet prema preciznim proračunima računarskog centra srpskog sveta
Normalno je da takve cijene goriva za sobom povuku i sve ostale, pa da na primjer 100 g
zelene salate košta 17,45 eura, što je ravno cijeni 1 grama neke lošije pozicije junećeg mesa.
Poštovani sugražani krajnje je vrijeme da se odreknete svog najtežeg poroka – jela- i da živite o vodi i vazduhu, do slijedećeg povećanja minimalca, ili do odlaska onih koji obećavaju minimalac. Nadam se ovom drugom i to što prije, ali im se mora pomoći svim zdravim snagama.

Sponzor

Najčitanije