Connect with us

Vijesti

RAKOVIĆ: Mim stranice popa Gojka Perovića su sada u rukama Vučića

Published

on

Raković je Perovića označio kao osobu koja je kontrolisala mim stranice i koje su vodile kampanju protiv DF-a

Kao grijehove popa Gojka Perovića, Raković je naveo da je smijenjeni rektor Cetinjske bogoslovije izveo postizbornu prevaru sa Zdravkom Krivokapićem, da je zabranio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da govori na litijama i da je odbio da se Vučić kao kompromisno rješenje pojavi u Manastiru Morača, tokom trajanja litija

Srpski istoričar i jedan od ideologa velikosrpskog projekta ,,srpski svet“ Aleksandar Raković otkrio je u emisiji Televizije Balkan info da je mreža od petnaestak mim stranica koje su bile pod kontrolom popa Gojka Perovića sada u rukama Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića. Raković, koji je poznat po dobrim kontaktima sa vrhom Crkve Srbije, je otkrio da je pop Perović smijenjen zbog lošeg upravljanja Cetinjskom bogoslovijom, ali i zbog političkog djelovanja koje je u suprotnosti sa politikom Aleksandra Vučića.

– Nijesam obraćao pažnju na te botove i na mim stranice, ali Andrija Mandić mi je rekao da je kampanja protiv Demokratskog fronta počela u januaru 2020. godine. Te mim stranice koje je kontrolisao Perović su sada pod kontrolom SNS-a. To samo pokazuje kako se prelazi iz tabora u tabor. Nijesam vidio te napade na koje mi je ukazivao Mandić i iskreno mi je žao zbog toga – kazao je Raković sugerišući da su te mim stranice ,,suštinski kupljene“.

Tvrdi da se sadržaj na stranicama sada promijenio jer su mim stranice o njemu, DF-u i Vučiću pisale ,,svašta“.

– A ja sam toliko doprinio borbi za srpski narod u Crnoj Gori – tvrdi on.

Raković je smijenjenog rektora Cetinjske bogoslovije Gojka Perovića označio kao osobu koja je kontrolisala te mim stranice i koje su vodile kampanju protiv DF-a, njega lično, ali i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kao grehove popa Gojka Perovića, Raković je naveo da je smijenjeni rektor Cetinjske bogoslovije izveo postizbornu prevaru sa Zdravkom Krivokapićem, da je zabranio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da govori na litijama i da je odbio da se Vučić kao kompromisno rješenje pojavi u Manastiru Morača, tokom trajanja litija.

– Insistiranje Perovića da Vučić razgovara sa tadašnjim državnim vrhom je bila zamka za Vučića da u vrijeme litija ide na noge Markoviću i Đukanoviću – rekao je Raković.

Srpski istoričar, koji često propagira fašističke stavove, ocijenio je da je najveći protivnik ideologije ,,srpskog sveta“ dualni identitet koji su promovisali Gojko Perović i koncern Vijesti.

–Nije prijatelj Perović jer je želio da razbije jedinstvenu srpsku naciju. Interes Srbije je povezivanje srpskog naroda – koga briga za EU jer ko zna kad će biti proširenje. Taj put je prvo kulturno, a potom i državno ujedinjenje srpskog naroda – rekao je Raković navodeći da je zapadne ambasade, prevashodno britansku, interesovalo ko će biti rektor Cetinjske bogoslovije. Iza Krivokapića je stajao Perović, a Britanci su upravo podržavali Perovića – rekao je on.

Raković je rekao da je Perović obični direktor srednje vjerske škole koja je u obrazovnom sistemu Srbije i da mu je on lično, kad je bio u Ministarstvu vera Srbije, odredio visoku platu.

– Bio je lider litija, ali je politički aspekt njegovog djelovanja poražavajući po Srbe – zaključio je Raković.

Da Perović kontroliše većinu mim stranica, prva je objavila Pobjeda u svom istraživačkom tekstu 27. januara prošle godine. Otkrile su se i direktne veze tih stranica sa Crkvom Srbije.

– Braćo i sestre, jutros su administratori mim stranica (Stari liberal, Mimistarstvo, Neprijatni, Transfer blama i još 16 njih kojima upravljamo) održali sastanak sa ocem Gojkom Perovićem na kojem su razmotrena mnoga pitanja. Naša grupa je dobila zvanični blagoslov Crkve za njen rad! Uskoro ćemo imati susret sa mitropolitom Amfilohijem tim povodom. Živjeli i naša sloga biće poraz vragu!“, tako su se u jednoj objavi pretpošlog ljeta samoreklamirala dvojica administratora mim (trol) stranica koje su pomenute.

Sve se to dešavalo u vrijeme predizborne kampanje i litija koje je organizovao mitropolit Amfilohije, sveštenstvo SPC i u kojima su direktno učestvovale sve prosrpske partije u Crnoj Gori.

Na slici koja prati tekst vidi se nasmiješeni sveštenik Srpske pravoslavne crkve, tadašnji rektor Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović, kako je zagrlio dvojicu momaka čiji je identitet sakriven jer su preko njihovih glava foto-montažom postavljeni likovi štrumpfova iz poznatog crtaća.

Post je bio ,,ukrašen“ sa više zastava države Srbije, kao nekim vinjetama. Valjda da korisnici odmah prepoznaju da se radi o borbi za interes SPC, prosrpskih političkih stranaka i svih ,,ugroženih Srba“ u Crnoj Gori.

,,Krivokapić i Injac bivši kadrovi DPS-a“

Za Krivokapića je Raković kazao da je crnogorski separatista i bivši funkcioner DPS-a.

– Na političke prilike u Crnoj Gori najviše utiče britanska ambasada. Dritanu Abazoviću hvala što nije pošao sa DPS-om, ali ga pitam: koji je problem sa Srbima u Crnoj Gori? Zašto nije potpisan temeljni ugovor još uvijek? Krivokapić je poslao toliko različitih verzija ugovora da je druga strana totalno zbunjena– naveo je Raković.

Za ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića kazao je da želi samostalnu Crnogorsku crkvu, dok je za ministarku odbrane Oliveru Injac kazao da je ne poznaje, ali da zna da je kadar DPS-a.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije