Connect with us

Vijesti

REKONSTRUKCIJA: Krivokapić neće ni Mandića u Vladi

Published

on

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, Andriji Mandiću je neprihvatljiva i ponižavajuća ideja Krivokapića da je za potencijalne ministre poželjno predložiti više kandidata, pri čemu premijer obavlja razgovore sa njima

Premijeru Zdravko Krivokapiću nije prihvatljivo da jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić bude u rekonstruisanoj Vladi. To je objavila Fejsbuk stranica Fakt.me bliska premijeru i ministrima finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojku Spajiću i Jakovu Milatoviću.

– Dok je (Andrija Mandić) vjerovao da će postati novi ministar, bio je med i mlijeko. Nastavlja se sve po starom, sve za ličnu korist i lični interes – navodi se u objavi te stranice čime su komentarisani stavovi Andrije Mandića o izborima nakon što je propao drugi prug pregovora o rekonstrukciji, a nema bilo kakvih pomaka u pregovorima.

Stavovi te stranice bliski premijeru su identični sa stavovima potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, koji je, komentarišući zahtjeve za ulazak lidera DF-a u Vladu, naveo da je riječ o „ličnim interesima i da oni ne smiju biti podređeni interesima države“.

U posljednjih nekoliko dana čak četiri visoka funkcionera nekadašnje koalicije „Za budućnost Crne Gore“ tražila su eksplicitno da Andrija Mandić bude u Vladi. Prvo su to uradili predsjednici DNP-a i Radničke partije Milan Knežević i Maksim Vučinić, a potom i visoki funkcioneri Nove Strahinja Bulajić i Jovan Vučurović koji je kazao da DF neće podržavati Vladu u kojoj nema Mandića.

– Samo ti, Mandiću, radi svoj posao, a narod će da sudi. Ne pali više jeftina demagogija i političke mahinacije. Narod nije više naivan – piše u nastavku objave na stranici bliskoj premijeru.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, Mandiću je neprihvatljiva i ponižavajuća ideja Krivokapića da je za potencijalni odabir kandidata koji će biti imenovani za ministre poželjno predložiti više kandidata i biografija, pri čemu premijer obavlja razgovore sa potencijalnim kandidatima.

– Nakon obavljenih razgovora, premijer će prezentovati svoje stavove i utiske o kandidatima, onim političkim subjektima koji su ih predložili – navodi se u prijedlogu Krivokapića koji je za lidere DF-a neprihvatljiv.

Krivokapić je na upit novinara juče kazao da pitanje da li mu je prihvatljivo da lideri Demokratskog fronta uđu u Vladu, nije samo pitanje za njega, već za sve lidere partija parlamentarne većine, prebacujući tako lopticu u dvorište Dritana Abazovića koji se eksplicitno protivi ulasku političara u Vladu.

– Bio sam zadovoljan početkom pregovora vladajućih partija o rekonstrukciji Vlade, ali sam trenutno iznenađen stavovima određenih subjekata: 41 poslanik treba da se dogovori i da kažu premijeru – evo, to je to – rekao je Krivokapić.

On je rekao kako mu se čini da se neke partije pripremaju za prijevremene izbore.

Pobjeda je ranije objavila da Krivokapiću nije prihvatljivo ni da predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević bude potpredsjednik Vlade zadužen za koordinaciju bezbjednosnog sektora umjesto Dritana Abazovića.

Više izvora Pobjede iz parlamentarne većine saopštilo je da je Krivokapić na sastanku sa liderima parlamentarne većine kazao da stoji iza svog početnog prijedloga – da on lično bira potpredsjednike, odnosno ministre između više kandidata.

– Krivokapić u draftu koji je predstavio parlamentarnoj većini nije pominjao konkretna imena, ali je rekao da se podrazumijeva njegov početni prijedlog – da Dritan Abazović bude prvi potpredsjednik Vlade. To praktično znači da Medojević ne može računati na potpredsjedničku funkciju – rekao je izvor Pobjede iz vrha parlamentarne većine.

Medojevića je na funkciju koordinatora bezbjednosnog sektora predložio zamjenik predsjednika Pokreta za promjene Branko Radulović na sastanku sa Krivokapićem.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije