Connect with us

Vijesti

REPRESIJA: Zbog nereda na Cetinju podnijete prekršajne prijave protiv još 10 osoba

Published

on

Cetinjska policije je podnijela prekršajne prijave protiv deset lica sa Cetinja, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru tokom 4. i 5. i 12. septembra.

– Službenici Uprave policije su identifikovali još sedam osoba koje su 4. i 5. septembra na Cetinju na neprijavljenom javnom okupljanju narušavale javni red i mir, kao i tri osobe koje su 12. septembra na neprijavljenom javnom okupljanju uklonile zaštitnu ogradu – navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pripadnici policije su identifikovali sedam osoba P.M. (34), J.D. (48), R.Č. (47), I.Đ. (58), B.G. (39), J.V. (64) i D.V. (34) i podnijela prekršajne prijave. Oni su, kako navodi policija, narušili javni red mir na Cetinju 4. i 5. septembra na način što su uklonile zaštitnu ogradu i nakon toga kamenicama i raznim drugim predmetima gađali policijske službenike.

Ističu da su se ova lica su se oglušila o izdata upozorenja i naređenja pripadnika policije i nastavila sa izazivanjem nereda.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Cetinju koji se izjasnio da se u radnjama ovih osoba ne stiču elementi krivičnih djela.

Policija je identifikovala i tri sobe M.G. (38), R.V. (30) i B.Đ. (31) koje su na neprijavljenom javnom okupljanju 12. septembra na Cetinju fizički uklonila zaštitnu ogradu. Protiv njih su podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji se izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnih djela.

U toku policijeke radnje za 57 osoba

Pored navedenog broja, policija je identifikovala još 57 osoba koje su učestvovale u neredima na Cetinju i u toku su policijsko – tužilačke mjere i radnje u odnosu na ova lica o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Iz policije podsjećaju da su protiv četiri osobe već podnijete krivične prijave, protiv tri prekršajne prijave a za 12 osoba su izdati prekršajni nalozi.

– Službenici Uprave policije u sradnji sa nadležnim tužilaštvom nastavljaju aktivnosti na identifikaciji počinilaca prekršaja i krivičnih djela izvršenih na neprijavljenim javnim okupljanima na Cetinju – poručuje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije