Connect with us

Vijesti

Šaranović odgovorio URI: Dritan je crnogorski Čeda Jovanović koji ide po zatvorima u ulozi tužioca

Published

on

U Evropi zasigurno ne postoji nijedna država na svijetu u kojoj osumnjičena lica ili osuđeni umjesto tužiocima članovima Vlade daju navodne dokaze, poručio je poslanik Demokrata Danilo Šaranović.

Abazovićev odlazak u Spuž neodoljivo podsjeća na “legendarno” ponašanje Čedomira Jovanovića koji je takođe išao po zatvorima i nezakonski i neustavno preuzimao ulogu tužioca, a epilog tog antiinstitucionalnog divljanje u Srbiji, poznat je svakom, istakao je Šaranović.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Svaki građanin Crne Gore danas mora da se zapita da li postoji ijedna država na svijetu u kojoj osumnjičena lica ili osuđeni umjesto tužiocima članovima Vlade daju navodne dokaze.
Pomoći ćemo: u Evropi zasigurno ne postoji, dok za Južnu Ameriku nismo sasvim sigurni!

Bestidni napadi Abazovića na poslanicu Demokrata Zdenku Popović koja je prije dva dana  pitala ko je posjetio viskorangiranog kriminalca u Spužu i na osnovu čije odluke, a o čemu bruji mala Crna Gora već mjesecima i što je poznato velikom broju ljudi, a kojim Abazović pokušava da optuži kolegnicu Popović za navodno uništavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića je dokaz da licemjerstvo nekih nema granica. I koje je identično informerskoj vijesti gnusnim i bljutavim lažima o snimcima, čiji je promoter bio Dritan Abazović. Ovo je i pravni i politički presedan nezabilježen u bilo kojoj uređenoj zemlji, a koji nažalost odveć podsjeća na “legendarno” ponašanje Čedomira Jovanovića koji je takođe išao po zatvorima i nezakonski i neustavno preuzimao ulogu tužioca. Šta je to antiinstitucionalno divljanje donijelo Srbiji, poznato je svakom.

Samo neko bez trunke osjećaja odgovornosti i stida može da izrekne ovakve gnusne optužbe na račun poslanice Popović i posluži se ovakvim trikovima kako bi pobjegao od nezgodnih pitanja i još nezgodnijih sopstvenih uloga. Ovo je dokaz na šta je sve neko spreman i koliko su pojedinci izgubili svaki kompas. Izvoli koordinatore službi bezbjednosti, podnesi krivičnu prijavu protiv bilo kog funkcionera Demokrata ako je učinio bilo koje krivično djelo u bilo čemu. Ne čekaj ni časa.

Poštovani građani Crne Gore, baš zbog ovakvih stvari i praksi ovom društvu je neophodno nezavisno Tužilaštvo, a ne partijski tužioci koji će iz zatvora da pusti jedne, a druge shodno interesima da uvale u zatvor kao što je to decenijama radio bivši režim, pa nas ne bi začudilo  da pojedini budu više, recimo na navodnom liječenju u KBC-u, nego u Spužu.

Kome danas nije jasno zašto se sa praksama mafiokratskog bivšeg režima mora raskrstiti po svaku cijenu na način što će se formirati nezavisne institucije koje neće zavisiti od bilo koje partije ili neformalnog centra moći, neće mu biti nikada jasno-poručio je Šaranović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije