Povežite se sa nama

Vijesti

SD CETINJE: Uhapsili biste vi Crnu Goru, al’ vam se ne da

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Na vijest da je uhapšen Cetinjanin Neno Kaluđerović, kao navodni organizator legitimnih građanskih protesta na Cetinju 5. septembra, poručujemo samo jedno: uhapsili biste vi Crnu Goru, al’ vam se ne da. Niti će. Ne da vam se jer znate da je većinska Crna Gora građanska, prkosna ali dovoljno mudra, da bi nasiljem sebe unizila, a vama dala za pravo, poručile su Socijaldemokrate Cetinja.

– Ne da vam se jer nema ko ne vidi kakvu ste Frankeštajn vladu haosa napravili, pa sad preko leđa ogorčenih građana hoćete da se igrate reda i mira. Ne da vam se jer nemate moralno ni svako drugo pravo da maltretirate one koji imaju pravo da izraze bunt protiv nakaradne politike, a okretali ste i okretaćete glavu od masovnih vjerskih okupljanja kojima se krše mjere i propisi. Ne da vam se jer ste prokazani, s pravom uniženi i ismijani, što prebirate po narodu ne bi li našli koga da vam izigrava dežurnog krivca za događaj na kome ste VI potrovali Cetinje, VI bili nasilnici, VI upotrijebili silu bez povoda, i VI lagali da nijeste to uradili, pa još pokušali građanima da podmetnete one koktele čiji naziv premijer nije naučio. Ne da vam se jer ne možete da amnestirate pijanog zamjenika sekretara Vlade koji je uništio službeni automobil, a da istovremeno tražite, mimo svake demokratske prakse u svijetu, krivicu u građanima koji koriste svoje Ustavom garantovano pravo na izražavanje nezadovoljstva. I ne da vam se jer vi, umjesto da ne vidite razlike među građanima do one između kriminalca i poštenog, kopate vjerske i nacionalne rovove – navode oni.

 

Socijaldemokrate pozivaju Vladu i vrh policije da prestanu sa agresijom i pritiscima, “kako na Kaluđerovića, tako i na sve one koji im nijesu po volji”.

– Jer, previše nas je da biste nas sve uhapsili. Previše je opravdanje ljutnje da biste je zakatančili. I previše je izgleda za vas Crnogoraca u Crnoj Gori da biste ih satrli. Vi ste, gospodo iz Vlade i vrha policije, slika i prilika one čuvene iz “Tri karte za Holivud”: “Hvataj, hapsi, gazi! Milicijo, ovo nije naš narod!”. E pa, vi možda imate neki svoj narod koji štitite i ostale građane kojima, poput premijera ili potpredsjednika, prijetite i hapsite, ali upravo zato vam se tako brzo i bliži politički kraj. A njega će vam donijeti svi ti pošteni građani koji su, u vašoj političkoj šaradi od licemjerja, bili “višak” – zaključili su u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije