Connect with us

Vijesti

SD: Nedostojno ustoličenje u krvi, stidi ga se čitava država

Published

on

Čin ustoličenja sproveden na silu, sa suzama, mecima, oklopnim vozilima i bagerima je nedostojan! Nedostojan bilo koje vlade i vjerske zajednice. Nedostojan onih koji pričaju o pomirenjima i blagosti, a spremni su na sve, pa i da u inat sopstvenim građanima ustoličenje sprovedu u krvi, poručuju Socijaldemokrate.

– Danas smo na najbrutalniji način svjedočili činjenici da je ova vlada spremna na sve: da rani, ubije, satre, zapali, samo da bi održala klerofašistički karakter države koji uspostavljaja. Spremna da pogazi svaku evropsku vrijednoat za koju se deklarativno zalaže kad joj “dođe voda do poda” – navode oni.

Ocijenili su da ustoličenje gdje se budući mitropolit dovodi helikopterom i kordonom policajaca, pod pancirima i zaštitnom opremom sprovodi do mjesta ustoličenja nije dostojno, te istakli da su uvjereni da, osim što ogroman dio građana revoltira, čini da se stidi i onaj dio građana koji ustoličenje podržava.

– Jer, ko bi čestit i bogougodan mogao da bude ponosan na prisilno, nevoljeno, neželjeno ustoličenje u sukobima i nemirima. Ko bi dostojan uopšte insistirao da se ustoliči na Cetinju, znajući šta će se desiti? Na kraju, nije ni važno ko je dostojan, a ko ne. Važno je da su na Vijeću za nacionalnu bezbjednost, premijer Krivokapić i potpredsjednik Abazović glasali ZA ustoličenje na Cetinju i time preuzeli odgovornost za sve što se danas desilo – navode Socijaldemokrate.

Istakli su da je važno da će na kraju, svako pred zakonom, a potom i ljudima i istorijom, ponijeti odgovornost za svoje postupke u ovakvim momentima, kritičnim za jedno društvo i državu.

– Državu koja će se oporaviti i opstati, za razliku od onih, od danas javno deklarisanih, čine sve da je ne bude – zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije