Povežite se sa nama

Vijesti

SDP: Znamo da vas Belveder dobro boli

Objavljeno

-

Neno Kaluđerović
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Policija juče nije organizovala hapšenje građana po crnogorskoj Prijestonici, nakon što je u četvrtak, pošto je priveden u Specijalno tužilaštvo Neno Kaluđerović pušten da se brani sa slobode u postupku istrage o dešavanjima tokom građanskog protesta na Cetinju 4. i 5. septembra, koji vlast pokušava da predstavi kao skup ekstremista i terorista, te svojevrsni pokušaj državnog udara.

Kaluđerovića je u četvrtak ujutro na Balšića pazaru uhapsila specijalna policija i odmah sprovela u Podgoricu, gdje je u zgradi „limenke“, nekadašnjem sjedištu Centra bezbjednosti Podgorica, do 18 sati čekao da ga sprovedu specijalnom tužiocu.

Saslušanje je okončano nešto prije 22 sata i tužilac je Kaluđerovića puštio da se u nastavku istrage brani sa slobode.

U međuvremenu, odmah pošto se proširila vijest o hapšenju, Cetinjani su se organizovali i već u 13 sati u četvrtak na Balšića pazaru se okupilo više stotina građana kako bi iskazali bunt zbog privođenja Kaluđerovića i dali mu podršku.

Iz centra grada su se zaputili do kružnog toka na ulazu u Prijestonicu gdje su blokirali saobraćaj, a odatle su pošli ispred zgrade lokalnog tužilaštva gdje su se zadržali neko vrijeme.

Najavili su da će proteste organizovati svakodnevno i pozvali građane Crne Gore da ih podrže, ali su u četvrtak veče, pošto je Kaluđerović pušten na slobodu, za sada, odustali od organizacije skupova.

Povodom Kaluđerovićevog hapšenja juče su se oglasili iz cetinjske filijale SDP-a s porukom novim vlastima da Cetinje nikada neće uhapsiti, pa i da pohapse sve Cetinjane.

– Hapšenje našeg sugrađanina Nena Kaluđerovića novi je pokušaj disciplinovanja Cetinja, građanske i antifašističke Crne Gore od Vlade „srpskog sveta“. Jedini koji je kršio zakon je bio premijer dajući nezakonita ovlašćenja, a za što ga je optužio njegov ministar. I danas, umjesto izvinjenja i stida, ostavke premijera i pada Vlade, oni nagrađuju policajce koji su „bombardovali“ Cetinje i hapse naše sugrađane – saopštili su oni.

Istakli su da „marionetska Vlada hapsi građane koji su mirno protestovali umjesto da na odgovoran i ozbiljan način razmotri brojne dokaze koji ukazuju na prekomjernu upotrebu sile, prekoračenje ovlašćenja, trovanje građana Cetinja, starih osoba, žena i djece“.

Dodaju da je to „bruka za brukom od nazovi premijera i Vlade koju im ni oni kući više ne podržavaju, nego plašeći se izbora drže ‘glavu u pijesku’ dok im beogradski nalogodavci ne kažu da ‘kupe kablove’ i odu odakle su došli“.

– I sve da nas uhapsite, Cetinje uhapsiti nećete nikad! Znamo da vas Belveder dobro boli – poručili su iz cetinjskog SDP-a.

Reagovali su i iz Crnogorskog pokreta i istakli da je pravo građana da ne priznaju „okupaciju i kolonijalni status i da se takvome statusu“ odupru.

– Ne priznajemo ga i oduprijet ćemo se svim demokratskim sredstvima, u što se uvjerila i uvjeriće se i kolonijalna Vlada i beogradski guverner – saopštili su oni.

Mi smo, navode iz Crnogorskog pokreta, u sopstvenoj zemlji, od sospstvene Vlade, proglašeni teroristima drugi put u posljednje tri decenije.

– Optužili su Cetinjanina Nena Kaluđerovića, koji je branio čast i dostojanstvo zemlje i rodnoga grada, od Vlade koja ga je gađala gumenim mecima i suzavcem da bi u njegovom rodnom gradu, koji su vjekovima branili i gradili njegovi preci, ustoličila beogradskoga duhovnoga gaulajtera Crne Gore. Ona koja vrši vlast u tuđe ime i za tuđi račun, nas koje je okupirala i teroriše, njega naziva teroristom – naveli su iz Crnogorskog pokreta.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije