Connect with us

Vijesti

SDT PROVJERAVA NACIONALNE PRKOVE: Na tapetu poslovanje Jočić, Kljajević i Đukić

Published

on

Po nalogu Specijalnog državnog tužilašta inspektori za borbu protiv privrednog kriminala, prošle sedmice su provjeravali poslovanje Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, odakle su izuzeli određenu dokumentaciju radi provjere, saznaju Dnevne.

Prema saznanjima DN provjerava se ovogodišnja dokumentacija zbog sumnji da su doskorašnja predsjednica Upravnog odbora Marina Jočić, direktorica Jelena Kljajević i šef službe za finansije Dragan Đukić nezakonito dodjeljivali veće koeficijente za obračun zarada privilegovanim zaposlenima, kao i isplaćivali odštetu zaposlenima koji su ranije otpušteni zbog povreda radnih obaveza.

Kako je potvrđeno iz SDT-a, otvoren je izviđaj u vezi sa sumnjivim radnjama u ovom preduzeću.

– Povodom Vaših pitanja obavještavam Vas da je u navedenom predmetu izviđaj u toku, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa postupka – saopštili su Dnevnim iz SDT-a.

Podsjećamo, ranije ove godine je već otvoren izviđaj zbog sumnji o partijskom zapošljavanju, nakon što je Jočić to javno saopštila.

Jočić je odlukom Vlade krajem jula ove godine smijenjena sa funkcije koju je pokrivala skoro osam mjeseci.

Takođe, prije mjesec i po preduzeće Imperia Troy Hotel Group podnijelo je krivičnu prijavu SDT-uprotiv direktorice Nacionalnih prakova Jelene Kljajević i više drugih osoba, jer je uprava Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore Plantažama povjerila da vode restoran na Skadarskom jezeru iako je njihova ponuda bila neispravna i odbijena.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije