Connect with us

Vijesti

SDT-U: DPS podnio krivičnu prijavu protiv Krivokapića

Published

on

Demokratska partija socijalista (DPS) podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv premijera Zdravka Krivokapića i drugih osoba zbog sumnje da su zloupotrijebili svoj položaj i prekoračili svoja službena ovlašćenja tokom događaja na Cetinju 4. i 5. septembra

U krivičnoj prijavi, u koju su Dnevne novine imale uvid, navodi se da su zloupotrebljavajući položaj predsjednika Vlade, poslanika, ministara i dr. prekoračili granice svojih službenih ovlaščenja.

Navodi se da je Krivokapić formirao tijelo koje nije imalo nikakve zakonske i ustavne nadležnosti da donosi odluke koje se tiču nacionalne bezbjednosti, a koje je načelu sa njim preuzimalo djelove komandovanja operacijom bezbjednosnih snaga 5. septembra na Cetinju.

Kao dokaz uz krivičnu prijavu SDT-u je dostavljena fotografija iz prostorija Vlade, snimljena 5. septembra, na kojoj su pored Krivokapića dio komandnog štaba pomenute operacije i poslanici Marko Milačić, Momčilo Koprivica, ministri Milojko Spajić, Olivera Injac, Jakov Milatović, te direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić i šef Kabineta predsjednika Vlade Ivana Malović.

Krivokapić se tereti da je 5. septembra prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja teže povrijedio pravo drugog na način što je mimo svojih ustavnih i zakonskih ovlašćenja dao nalog pomoćniku direktora Uprave policije da se liši slobode Veselin Veljović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije