Povežite se sa nama

Vijesti

SNP: Katnić živi dokaz da je institucijama neophodno provjetravanje

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je danas da je “došlo vrijeme da se jasno kaže da crna Gora ne smije biti zarobljenik privatnog tužilštva i djelova pravosuđa”.

Oni su poručili da smatraju da su sloboda i pravda za sve ljude uslov za razvoj stabilnog i prosperitetnog društva, jer kako dodaju, demokratija i pravna država čine neodvojivu cjelinu.

“Vrijeme je da se doneseni zakoni poštuju i sprovode jednako za sve. Cjelokupna priča oko protivazakonitih ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru okorelim ubicama Belivuku i Miljkoviću od strane najviših članova menadžmenta Uprave policije Lazovića i Bakovića, govori da je pređena crvena crta u nepočinstvima ljudi koji su trebali da štite zakon i da budu odgovorni za zaštitu pravde. Ono što radi specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, jasno ukazuje na činjenicu da se ta zarobljena institucija provjetravanjem mora osloboditi. Insistiramo da se utvrdi ko je, za čiji račun i zbog čijeg interesa preduzimao radnje u Tužilaštvu kako bi obezvrijedio sve akcije nadležnih iz bezbjednosnog sektora koji su procesuirali pojedine ljude ka Tužilaštvu”, ističe se u saopštenju SNP.

Iz SNP su dodali da pozivaju “sve odgovorne činioce u parlamentarnoj većini, ali i svim djelovima društva, da u najkraćem roku dođe do rekonstrukcije Vlade kako bi se stvorio jak institucionalni okvir da se procesi demokratizacije i pravde uzdignu na onaj nivo kada će zakoni Crne Gore važiti isto za sve”.

“Potpuna nezavisnost sudova i tužilaštva i njihova nezavisnost i efikasnost je pretpostavka za afirmaciju instituta pravednosti. SNP takođe smatra da u najkraćem roku, osim rekonstrukcije Vlade mora biti izabran i Tužilački savjet i te dvije stvari i u parlamentarnoj većin i u trenutnom personalno sastavu Vlade, moraju biti prioritet, kako se više nikada ne bi desilo da okorele ubice uz aminovanje bivšeg policijskog vrha slobodno šetaju po Crnoj Gori i čak imaju policijsku pratnju i kako se nikad više ne bi desilo da na takve stvari SDT i njegovi saradnici ćute i opstruiraju istrage i ne preduzimaju ništa. Uspješnost borbe za pravdu i borbe protiv organizovanog kriminala zasniva se na društvenom konsenzusu, političkoj volji i odgovarajućem institucionalnom okviru a ne ničiji privatnoj volji. Dakle, vrijeme je za hitno djelovanje, rekostrukciju Vlade i izbor Tužilačkog savjeta”, piše u saopštenju SNP.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije