Povežite se sa nama

Vijesti

SPAJIĆ: Trenutno ne osnivam partiju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić kazao je, odgovarajući na pitanje da li će formirati partiju, da se trenutno jedino bavi  bavi stvaranjem uslova za podizanje plata građanima, na održiv način kroz program Evropa sad.

Iz Ministarstva su saopštili da je u cilju povećanja transparentnosti u radu svog resora Spajić donio odluku da intenzivira direktnu komunikaciju sa građanima Crne Gore, te je odgovarao na njihova pitanja na Instagramu.

– Naš plan je da građani u 2022. godinu uđu sa osjetno boljim standardom i realizacija tog plana nam je prioritet svih prioriteta” – poručio je on.

On je tokom jučerašnjeg dana pozvao građane da mu šalju svoja pitanja i nedoumice putem Instagram storija, na nalogu pod nazivom “milojko_spajic”, te najavio da će na pitanja odgovarati i tokom današnjeg dana.

Na pitanje kada je moguće očekivati povećanje minimalne zarade na 450 eura, Spajić je kazao da će to biti moguće već od januarskih plata.

Ministar finansija i socijalnog starana je poručio da su majkama obezbijeđena sredstva i u budžetu za 2021. (20 mil eura), te da će biti obezbijeđena i u 2022. godini.

– Majke koje su napustile posao da bi ostvarile pravo na naknadu moraju biti obeštećene. Međutim, parlament mora da usvoji zakon kojim se na ustavan način naknade mogu dati majkama, obzirom da je prethodni zakon proglašen neustavnim. Jedan od načina kako pomažemo mladim roditeljima u ovom periodu je kroz dječiji dodatak čija isplata počinje u novembru, kao i kroz dodjelu besplatnih udžbenika osnovcima – naveo je Spajić u jednom od svojih odgovora.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije