Povežite se sa nama

Vijesti

SRAMNO: Kaluđerović u “limenci” čeka privođenje specijalnom tužiocu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Cetinjanin Neno Kaluđerović, kojeg je specijalni policijski tim jutros uhapsio u jednom kafiću na Balšića pazaru na Cetinju, sproveden je odmah u Podgoricu i u “limenci”, nekadašnjem sjedištu Centra bezbjednosti Podgorica, čeka da bude sproveden specijalnom tužiocu, zbog sumnje da je bio jedan od organizatora građanskih protesta u Prijestonici početkom septembra, koje vlast pokušava da predstavi kao pokušaj državnog udara i teroristički čin, saznaje Pobjeda.

Policija se nije oglašavala povodom hapšenja Kaluđerovića, a javnost je o tome obavijestila grupa građana sa Cetinja.

U Prijestonici u 13 sati na Balšića pazaru počinje protestni skup zbog Kaluđerovićevog hapšenja.

Grupa građana je saopštila da su “Vučićevi plaćenici iz crnogorske marionetske vlasti” poslije mjesec dana čekanja, “konačno smogli snage da uhapse jednoga od onih koji su krivi što su im propali planovi 5. septembra da u Crnoj Gori izazovu krvoproliće”.

– Krivi smo što smo u noći između 4. i 5. septembra pozivali na strpljivost i mir. Krivi smo što građane nijesmo pozvali u napad na policiju koju su izdajnički vlastodršci poslali da napadne goloruke građane. Krivi smo što nijesmo dali da se građani obračunaju s naoružanim banditima i kriminalcima koji su skrnavili ćivot Sv. Petra i našu najveću svetinju – Cetinjski manastir. Krivi smo što je propala namjera Krivokapića, Abazovića, Bečića i drugih vučića da crnogorski građanski pokret otpora prikažu kao nacionalistički i teroristički – saopštili su oni jutros poslije hapšenja Kaluđerovića.

Pozvali su sugrađane “i sve Crnogorce koji ne pristaju na jaram srpskoga sveta, na gušenje građanskih prava i sloboda”, da se pridruže protestu i poruče vlasti: “Svi smo mi Neno Kaluđerović”

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije