Connect with us

Vijesti

SRPSKI MEDIJI: Ustoličenje ostaje na Cetinju, dozvoljen neprijavljeni skup patriotama

Published

on

Mitropolit Joanikije će biti ustoličen na Cetinju u nedjelju, ali će država dozvoliti neprijavljeno okupljanje komita toga dana u tom gradu.

To je rezime sjednice Vijeća za nacionalni bezbjednost koja je trajala skoro pet sati.

Pojedini članovi Vijeća su predlagali da se ustoličenje mitropolita izmjesti u neki drugi grad, ali ta ideja nije prošla.

Kako saznajemo, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i Mevludin Nuhodžić iz DPS-a su predlagali da se ustoličenje izmjesti sa Cetinja.

Izričito protiv toga je bio Milan Knežević iz DF-a koji je predsjednik Odbora za bezbjednost. Protiv pomjeranja mjesta ustoličenja je bio i premijer Zdravko Krivokapić.

Takođe, Knežević je bio protiv toga da se dozvoli skup komita na Cetinju u nedjelju koji nije prijavljen, ali su ostali bili za to da se dozvoli skup.

Knežević im je, prema našim saznajima, poručio da svjesno krše zakon i dozvoljavaju skup koji nije prijavljen a na kojem može doći i do većih incidenata.

Podsjetimo, premijer Zdravko Krivokapić je zakazao sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, na kojoj je razmatrana aktuelnu bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori.

Ustoličenje mitropolita Joanikija održaće se 5. septembra u Cetinjskom manastiru, bez prisustva “vjernog” naroda.

Sa druge strane, Crnogorska crkva organizuje 3. i 4. okupljanja, koja su, kako su prijavili muzičkog karaktera, za 5. nijesu prijavili nikakvo dešavanje, iako se to uveliko najavljuje.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije