Povežite se sa nama

Vijesti

TURISTIČKE AGENCIJE: Solidno interesovanje za novogodišnja putovanja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Uprkos korona virusu i brojnim mjerama i ograničenjima, ima i onih građana Crne Gore koji će praznike dočekati u inostranstvu, kažu u turističkim agencijama, gdje su zadovoljni interesovanjem

Svi oni koji budu htjeli da Novu godinu proslave u inostaranstvu gdje će dočeci biti i na otvorenom, moraće da obezbijede odgovorajuće potvrde ili testove na koronavirus.

U ponudi turističkih agencija brojni su aranžmani u Evropi, ali i za daleke destinacije.

Lidija Mandić, iz turistička agencija kaže za TVCG da je najveće interesovanje za Barselonu i dodaje da u Španiju mogu da uđu vakcinisani. Isto važi i za Tursku.

Maja Maksimović, iz turistička agencija kaže da u ponudi imaju aranžmane za Istanbulu, Dubai, Egipat. Prije putovanja, kako dodaje, potrebno je informisati se o kovid režimu.

Većina građana koje je anketirala TVCG kaže da će zbog epidemijske situacije Novu godinu,vjerovatno dočekati u Crnoj Gori.

Putovanje u inostrastvo tokom novogodišnjih praznika,i pored povoljnih aranžmana, komplikuje kovid režim za svaku državu posebno u pogledu potrebne dokumentacije što iziskuje i dodatne troškove. Ipak, u agencijama kažu da interesovanja ima.

“Pravi putnici traže gdje mogu da putuju, bukvalno nas pitaju gdje mi možemo da idemo. Ono što je u ponudi to je ,nema biranja i tako je to ove godine”, kaže Lidija Mandić, iz turistička agencija.

“Putovanja ima, putnici jesu zainteresovani za aranžmane, dosta ima poslovnih i individualnih putovanja, tako da se nadamo da će tokom sljedeće godine situacija biti bolja”, navodi Maja Maksimović iz turističke agencije.

Iz turističkih agencija ističu da se oni koji planiraju da novogodišnje praznike provedu u inostranstvu dodatno informišu u ambasadama o kovid režimu, budući da se mjere za suzbijanje pandemije stalno mijenjaju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije