Povežite se sa nama

Vijesti

U 18 SATI: Sjutra protest ispred Vlade, spremni dokazi za Abazovića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Protestni skup biće organizovan sjutra ispred zgrade Vlade u Podgorici, a na događaju će, kako je najavljeno, potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću biti uručeni dokazi da je policija na Cetinju (5. septembra) gađala građane gumenim mecima.

Predsjednica Opštinskog odbora Liberalne partije Nikšić Jelena Marković kazala je da je razlog ovome to što je Abazović lično pozvao da mu se donesu dokazi da su na Cetinju građani gađani gumenim mecima.

– Svi smo bili svjedoci jučerašnje izjave potpredsjednika Abazovića da mu donesemo dokaze da je crnogorski narod gađan gumenim mecima i samim tim pretrpio i fizičku i duševnu bol od strane pripadnika Uprave policije a pod patronatom Vlade Crne Gore na Cetinju, 5. septembra ove godine. S tim u vezi, i na osnovu njegovog poziva lično, oštećeni, povrijeđeni i duboko uvrijeđeni građani će u ponedjeljak, u 18.00 ispred zgrade Vlade dostaviti sve dokaze koje je Potpredśednik tražio – rekla je Marković.

Ona je najavila da će, osim pomenutih oštećenih i povrijeđenih građana, skupu pridružiti svaka Crnogorka i Crnogorac kojeg su zaboljele suze, plač i rane tog nezaboravljenog 5. septembra.

– Pridružiće se i svaka Crnogorka i Crnogorac svih vjera i nacija u našoj jedinoj domovini koji su gladni, žedni; bez posla; zaboravljeni, ostavljeni; svi oni iz prosvjete koje ostaviše bez kore hljeba; svi oni iz poljoprivrede koji debelo platiše; svi oni iz policije i vojske koji su bespravno suspendovani; svi oni đaci i studenti kojima nije dozvoljeno da uče svoju crnogorsku istoriju i kojima hoće da uzmu crnogorski jezik; svi oni iz zdravstva koji izgubiše posao; svi oni koji koji izgubiše svoje najmilije zbog nemara i nerada Vlade u borbi sa Koronom; svi oni koji su proganjani i targetirani od strane Policije a pod ingerencijom ove Vlade; svi oni muzičari koje targetiraju jer pjevaju crnogorsku muziku; svi oni sa Fakulteta za crnogorski jezik i književnost što hoće sva prava da im uzmu; svi oni umjetnici koji daju dušu u crnogorsku kulturu i umjestnost a nameću im srpstvo; svi oni iz oblasti novinarstva i medija koje markiraše kao nepoželjne i višak jer vole svoju zemlju; svi oni državni službenici koji su ostali bez dijela plata a sad se to predstavlja kao suficit u budžetu; sve one sudije i članovi sudstva i tužilaštva koje poćeraše nasilno u penziju; svi oni kojima oduzeše Cetinjski Manastir i opet ga upisaše na srpsku Crkvu; sve nezaštićene žrtve nasilja; svi oni penzioneri koji jedva preživljavaju od 125 eura penzije; svi oni koji su osvitali sa 4s oznakama iprijetećim porukama ispred džamija; svi oni koji su prevareni i izigrani; svi mi koji smo protiv klerofašizma i nacionalizma ove vlade i svi mi koji želimo svoja prava i ne damo svoju državu – navela je Marković.

Protest je zakazan za 18 sati.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije