Connect with us

Vijesti

U BIJELOM POLJU: Policija privodi i saslušava učesnike skupa u Podgorici

Published

on

Juče je u prostorijama Centra bezbjednosti Bijelo Polje saslušana nekolicina mladića iz ovog grada koji su morali da se izjasne o odlasku u Podgoricu, odnosno Cetinje, povodom dočeka patrijarha Porfirija i svečanog čina ustoličenja mitropolita Joanikija.

Prema našim informacijama saslušani su Miljan Đukić, Neđeljko Grandov, Nenad Korać, Bogdan Femić i Mirko Gojačanin.

NJima su prethodno uručeni pozivi za saslušanje. U slučaju nejavljanja u prostorije CB Bijelo Polje, oni bi prisilno bili dovedeni.

Prema zapisnicima do kojih smo došli i koje ćemo objaviti, oni su morali da se izjasne da li će prisustvovati današnjem dočeku Patrijarha u Podgorici ili sjutrašnjem ustoličenju Mitropolita na Cetinju.

Interesantno, među saslušanima je i član upravnog odbora poznate humanitarne organizacije „Đurđevi Stupovi“ Neđeljko Grandov, koji je najavio odlazak u Podgoricu, ali ne i odlazak na Cetinje zbog uvažavanja apela Mitropolije da svečani čin ustoličenja protekne bez tradicionalnog sabora vjernog naroda.

Grandov je, međutim, upozorio službenike CB Bijelo Polje da je u saznanju da su njemu nepoznate osobe štampale majice humanitarne organizacije „Đurđevi Stupovi“, te da, zbog mjera predostrožnosti, članovi njegove organizacije prilikom dočeka patrijarha Porfirija neće nositi ove majice.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije