Povežite se sa nama

Vijesti

U MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE: Varijabila samo za prijatelje

Objavljeno

-

Državni sekretar Veličković i ministar Stijović
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Izvor Pobjede navodi da isti zaposleni koji su tokom bivšeg režima primali varijabilu primaju je i sada. Funkcije, kao i varijabilu, mogu dobiti samo oni koji su u dobrim odnosima sa državnim sekretarom Nebojšom Veličkovićem

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede varijabile na zarade se i u mandatu aktuelnog ministra Aleksandra Stijovića isplaćuju netransparentno, bez kriterijuma i polutajno, tvrdi izvor Pobjede iz Ministarstva. Time je, ističe, nastavljena praksa koja je postojala i u bivšem ministarstvu, dok je na njegovom čelu bio Milutin Simović.

200 eura

– Varijabile dijele kao da je njihov novac u pitanju, isključivo i samo svojim ličnim prijateljima. Spisak zaposlenih koji su dobili varijabilu niti kriterijumi po kojima se оna dijeli nije dostupan bio ni u prošlom režimu niti sada. Sa druge strane, zaposleni koji su prepoznati kao profesionalci u svom poslu se proganjaju – tvrdi izvor Pobjede.

Navodi da isti zaposleni koji su tokom bivšeg režima primali varijabilu primaju je i sada. Mjesečna varijabila na zarade je oko 200 eura i trebalo bi da se isplaćuje tri do četiri puta godišnje. – Varijabila se dijeli netransparentno, bez kriterijuma, polutajno. Nekada mladi Demokratske partije socijalista (DPS), koji su sa nekadašnjim ministrom Petrom Ivanovićem išli na promociju DPS-a u Herceg Novi i koji su u bivšem režimu, po osnovu lojalnosti DPS-u, zauzimali radna mjesta i dobijali sve što se moglo dobiti, danas su jos više napredovali i dobili bolja radna mjesta u Ministarstvu, u upravnim odborima i varijabilu – tvrdi naš izvor.

Objašnjava da su dodatak na platu, između ostalih, dobili državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Nebojša Veličković, kao i državna sekretarka Nikolina Mišnić, čije su plate više od 1.000 eura.

– Varijabilu prima i direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević, sekretar Ministarstva Milivoje Saičić i direktorica Direktorata za ruralni razvoj Andrijana Rakočević, kao i načelnica Amra Terzić. Jedino je nepoznanica je li varijabilu dobio ministar Stijović, pa da bude sve kompletno – kaže naš izvor.

Kadar

Podsjeća da je neposredno nakon izbora na funkciju, Stijović pompezno nastupio u medijima i objasnio kako je bivši ministar Milutin Simović netransparentno i bez kriterijima dijelio varijabile i plaćao zaposlenima kiriju za odvojen zivot.

Dodaje i da je aktuelno nekoliko, potpuno neopravdanih, disciplinskih postupaka prema ljudima koji se usude da kritikuju i ne pripadaju porodično-prijateljskom klanu državnog sekretara Nebojše Veličkovića. Kaže i da je jedna osoba suspendovana i da se priprema nekoliko tužbi zaposlenih protiv Ministarstva, zbog nezakonistosti u radu.

– Funkcije kao i varijabilu mogu dobiti samo oni koji su u dobrim odnosima sa državnim sekretarom Veličkovićem, koji je svojevremeno bio pripadnik Srpske radikalne stranke ,,Dr Vojislav Šešelj“ i koji je Šešelja dočekao u Beogradu, po povratku iz Haga – tvrdi izvor naše redakcije.

Naš izvor navodi da je Veličkovića u Podgoricu doveo nekadašnji ministar poljoprivrede Tarzan Milošević i da je tokom rada u Ministarstvu koristio sve moguće privilegije.

– Veličković se, kad je osjetio da će režim DPS-a da padne, okrenuo današnjoj vlasti. Potpuno je privatizovao Ministarstvo. Toliko da niko od direktora ne smije da mu se suprotstavi – ističe naš izvor.

Prema njegovim riječima, ljudi koji su dugo radili u Ministarstvu poljoprivrede i koji su poznavali posao jednostavno su sklonjeni, bez obrazloženja.

– Na njihovo mjesto došli su novi ljudi, samo na nečiju preporuku, bez bilo kakvog znanja iz poljoprivrede ili državnog ispita. Bez državnog ispita pokrivaju funkcije direktora direktorata i u ulozi v.d. (vršilaca dužnosti) raspolažu velikim novcem građana, dok sve vrste subvencija za proizvođače kasne – naglasio je izvor Pobjede.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije