Connect with us

Vijesti

UDRUŽENJE PRAVNIKA: Očuvati sekularno i građansko društvo

Published

on

Udruženje pravnika Crne Gore (UPCG) pozvalo je strukovne i organizacije civilnog sektora i istaknute pojedince da integrišu djelovanje i učine dodatan napor da se politička i društvena zajednica očuva u temeljnim odrednicama kao ustavno, demokratsko, sekularno i građansko društvo

Iz UPCG su naveli da treba učiniti napor kako bi se očuvalo društvo posvećeno evropskim vrijednostima i daljim EU integracijama.

Oni su kazali da tim apelom dodatno promovišu svoje zagovaranje i potrebu društvenog dijaloga, na kojem posljednjih dana dodatno insistiraju i međunarodni partneri.

„Cijeneći činjenicu da je crnogorsko društvo dugo imalo vrlo aktivan i angažovan civilni sektor, da ima bogato iskustvo u građanskim inicijativama i da je odgovornost organizacija civilnog društva za njegovo očuvanje danas posebno istaknuta“, kaže se u saopštenju UPCG-a.

Iz Udruženja su poručili da su spremni da budu inicijator prvog sastanka svih subjekata i pojedinaca koji taj apel cijene vrijednim i potrebnim, ili da se odazovu pozivu organizacije ili organizacija koje su spremne da upute takav ili sličan poziv.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije