Connect with us

Vijesti

Uhapšen Podgoričanin: Pronađena veća količina oružja i eksploziva

Published

on

Podgoričanin Radosav Jelenić (46) uhapšen je nakon što je policija po nalogu suda pretresla njegove kuće u mjestima Rogami i Radovče i pronašla veću količinu oružja, municije i eksploziva.

Pronađen je puškomitraljez M-84 7.9 mm, automatska puška M-70 7.62 mm sa osam okvira, automat sa tri okvira, puška Mauser kalibra 8 mm, puška Zastava Arms M-70 kalibra 30 – 06 sa optikom, lovački karabin M-98 kalibra 8×57, pištolj Pietro Beretta, obrušenog fabričkog broja, kalibra 9 mm, pištolj Browning 9 mm Luger, optika.

– Osim toga pronađeno je i 14 metara sporogorećeg štapina, 190 komada detonatorskih kapisli, cijev od pištolja izbrušenog fabričkog broja, cijev od puške izbrušenog fabričkog broja, startni pištolj, suzavac i ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, električna palica, zaštitna gas maska, protivtenkovska mina, minobacačka granata, 112 štapina dinamita, 40 komada privrednog eksploziva, 16 ručnih bombi, 3.338 komada municije različite vrste i kalibra, kao i rezervni djelovi od puške – saopšteno je iz Uprave policije.

Upoznat je nadležni tužilac po čijem je nalogu R.J. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. R.J. je uz krivičnu prijavu sproveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost, koji je za ovo lice donio rješenje o zadržavanju do 72 časa.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije