Povežite se sa nama

Vijesti

UHAPŠEN: Šef kolumbijskog kartela povezan sa balkanskim kriminalcima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Jedan od najvećih trgovaca drogom u Kolumbiji Dario Antonio Usuga, zvani “Otoniel”, vođa nasilnog narko-kartela Klan del Golfo, povezan je sa balkanskim trgovcima drogom, objelodanio je kolumbijski dnevnik “Semana” u svom onlajn izdanju. Vijest o hapšenju Usuge, koji je bio na crnoj listi Stejt Dipartmenta, obišla je svijet a kolumbijski dnevnik, pozivajući se na podatke tamošnje policije, ukazuje na njegove veze sa balkanskim kriminalcima.

“Da bi uspostavio mrežu za ilegalnu trgovinu, “Otoniel” je uspostavio međunarodne konekcije u Panami, Meksiku, Dominikanskoj Republici i Belgiji. Dosije kome je Semana imala pristup sadrži izjveštaj o pregovorima sa emisarima meksičkih kartela, kalabrijske i sicilijanske mafije iz Italije i organizacija za trgovinu drogom sa Balkana”, navodi se u tekstu kolumbijskog dnevnika.

Kolumbijske vlasti objavile su u subotu veče da je uhvaćen Usuga, predstavljen kao vođa nasilnog narko-kartela Klan del Golfo.

Vlasti su za njim tragale gotovo sedam godina i nudile nagradu od 3.000 miliona pezosa (785.000 dolara) za informacije koje će dovesti do njegovog hvatanja.

Američki Stejt Dipartment ponudio je nagradu do pet miliona dolara za informacije koje vode do njegovog hapšenja.

Kolumbijska vojska objavila je fotografije Usuge u lisicama i pod stražom. General Luis Fernando Navaro rekao je da je operacija za hvatanje Usuge sprovedena u zoru u petak, a da je u njoj učestvovalo više od 500 pripadnika kolumbijskih specijalnih snaga.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije