Connect with us

Vijesti

UP: Akcijom na Cetinju rukovodio isključivo direktor policije

Published

on

Povodom objavljenih tekstova koji se odnose na navodne nepravilnosti i odstupanja u procesima rukovođenja i komandovanja u Upravi policije, odnosno određivanja rukovodilaca tokom policijske akcije na Cetinju, iz Uprave policije su kazali da je tu akciju isključivo rukovodio direktor policije.

– Policijom isključivo rukovodi direktor Uprave policije, a u skladu sa hijerarhijom, po dubini, unutrašnjim organizacionim jedinicama rukovode pomoćnici direktora, načelnici, komandanti, šefovi, komandiri itd – navode oni.

S tim u vezi, iz Uprave policije su kazali da je hijerarhijski ustrojen sistem sa strogo definisanim zakonskim principima rukovođenja i komandovanja, definisanom unutrašnjom organizacijom i sistematizacijom, kao i sa propisanim internim aktima upravljanja, što podrazumijeva i određivanje rukovodilaca u policijskoj akciji na Cetinju.

– U skladu sa članom 14 Zakona o unutrašnjim poslovima, policija je u svom radu politički i ideološki neutralna, a u vršenju policijskih poslova i sa njima povezanih poslova je operativno nezavisna od bilo koga, pa i od Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih organa državne uprave. Takođe, naglašavamo i da se upotreba specijalnih jedinica policije vrši isključivo uz saglasnost direktora Uprave policije, s tim da ministar ima ovlašćenje da opozove upotrebu specijalnih jedinica Policije – zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije