Connect with us

Vijesti

URA: Vlada da razmotri smanjenje akciza na gorivo

Published

on

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović pozvao je Vladu Crne Gore preispita mogućnost smanjenja akciza kako bi se ublažilo svako poskupljenje goriva na svjetskoj berzi, jer posljednja korekcija cijena, kako je ocijenio, nepovoljno utiče kako na životni standard građana, tako i na cijelu privredu

Đurović naglašava da su u GP URA svjesni činjenice da se radi o globalnom problemu na koji Vlada nema uticaja, ali da globalno poskupljenje gotovo svih sirovina, kao i kanala distribucije, ukazuje na to da se mora povesti računa o mogućnosti korišćenja sopstvenih sirovina i proizvoda koji bi bili alternativa inostranim.

“Kovid vrijeme u kome živimo ukazuje na neophodnost većeg ulaganja u domaću proizvodnju kako bi se smanjila zavisnost Crne Gore od uvoza inostranih proizvoda. Vlada mora biti svjesna opasnosti turbulentne globalne ekonomske situacije i mora naći način da je prevenira kako bi zaštitila standrad građana i stabilnost privrede“, rekao je Đurović.

On dodaje da je u posljednjih 30 godina uništena crnogorska proizvodnja, što je uzrokovalo veliku zavisnost od uvoza, a samim tim pokazalo ranjivost države na globalna pomjeranja.

“URA će u narednom periodu insistirati na ulaganje u obnovu proizvodnje kako bi se ta ranjivost smanjila“, zaključuje Đurović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije