Connect with us

Vijesti

URA: Zakon o porijeklu imovine i izbor novog Tužilačkog savjeta prioriteti

Published

on

Naši prioriteti su Zakon o porijeklu imovine i izbor novog Tužilačkog savjeta – saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Raduje najava da će, kako su kazali, Nacrt zakona o porijeklu imovine biti gotov do polovine oktobra nakon čega će ići na javnu raspravu i podržavaju saradnju kabineta potpredsjednika Vlade i predstavnika Ministarstva pravde i ljudskih i manjinskih prava na izradi Nacrta zakona vjerujući da će njihova posvećenost ovom pitanju, uz podršku stranih eksperata, rezultirati kvalitetnim zakonskim rješenjem.

– Usvajanjem ovog zakona stiču se uslovi da uskoro dobijemo zakonsko rješenje koje će označiti kraj sticanju i održavanju imovine stečene van legalnih tokova. Taj zakon bio je jedno od njihovih predizbornih obećanja i njegovo će usvajanje još jednom označiti dodatnu afirmaciju njihovih bazičnih programskih politika. Ovaj sistemski zakon označiće odlučniju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i u državnu kasu vratiti sav novac koji stečen nelegalnim putevima. Kao što smo nekoliko puta ranije isticali, primjena zakona nakon usvajanja može otpočeti od funkcionera Građanskog pokreta URA – ističu u saopštenju.

Dodaju i da je za njih pitanje usvajanja ovog zakona i izbor novog Tužilačkog savjeta prioritet, kao što je, vjeruju, prioritet većine građana Crne Gore.

– Nakon usvajanja ovog zakona distribucija pravde će biti intezivirana i svako od onih koji su akumulirali velike količine kapitala, puteve do kojih su to izveli moraće da dokažu – zaključuju iz GP URA.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije