Connect with us

Vijesti

VALENSIJA: Zbog marihuane uhapšena četiri CG državljanina

Published

on

Zajedničkom akcijom kodnog naziva “Bubestis” crnogorske i španske policije, u Valensiji je uhapšeno osam pripadnika kriminalne grupe od kojih četiri crnogorska državljanina, zbog ilegalne proizvodnje i krijumčarenja marihuane, saopštila je Uprava policije (UP). Kako saznaje Portal RTCG, uhapšeni su Dražen Bukilić, Vuk Bukilić, Saša Bojanić i Nenad Knežević

Kako navode iz UP, službenici Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore su sa Nacionalnom policije Valensije i Timom za organizovani kriminal Guardie Civil Španije, sprovodili dugoročnu međunarodnu istragu, prema kriminalnoj grupi koja se na području Valensije u mjestu Alginet bavila ilegalnom proizvodnjom i krijumčarenjem marihuane.

Uhapšen je D.B. (35) iz Podgorice, koji posjeduje i državljanstvo Australije, a koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe.

Takođe, uhapšeni su V.B. (19) iz Podgorice, S.B. (49) iz Danilovgrada, N.K. (40) iz Podgorice, F.C.G. (38) iz Algineta, J.V.S. (46) iz Valensije, A.T.V. (48) iz Valensije i J.M.H. (37) iz Valensije.

Ove osobe su, kako navode, osumnjičene za trgovinu drogom i stvaranje kriminalne organizacije.

“Razmjenom operativnih podataka došlo se do saznanja da više osoba, porijeklom iz Crne Gore, od aprila 2021. boravi u Valensiji, te da su u Aliganteu zakupili veliki hangar sa namjerom da u njemu instaliraju laboratoriju za uzgoj marihuane”, navode u saopštenju.

Istragom, koja je otvorena u Španiji, a na osnovu podataka crnogorske policije, kako navode, identifikovani su članovi ove kriminalne grupe, locirana je njihova imovina u Valensiji i utvrđeno je da se u iznajmljenom hangaru nalazi profesionalno opremljena laboratorija.

“Kada je španska policija utvrdila da ova lica sve više vremena provode u hangaru, te da se najvjerovatnije bave berbom i pakovanjem marihuane, realizovana je policijska akcija i izvršen pretres kojom prilikom je pored plantaže, pronađeno i oduzeto 27 kilograma suvih pupoljaka marihuane”, dodaju u saopštenju.

Daljim pretresom prostorija, koja su ova lica koristila u Valensiji, pronađeno je još sedam kilograma marihuane, 10.000 eura, a zaplijenjeno je i jedno luksuzno vozilo, falsifikovane isprave, kao i kompletna oprema iz laboratorije.

“Nastavlja se sa preduzimanjem daljih mjera i radnji u ovom predmetu”, zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije