Connect with us

Vijesti

PODGORICA: Vanja Đurišić uhapšen nakon napada na komunalnog policajca

Published

on

Podgoričanin Vanja Đurišić uhapšen je i sproveden u Centar bezbjednosti nakon što je napao komunalnog policajca.

Đurišić se više godina spori sa Glavnim gradom oko posjeda za koji njegova porodica tvrdi da je njihov, dok je sud u posljednjem postupku presudio u korist grada. Đurišić često protestuje na Zabjelu, blokirao je saobraćajnice, kidao kablove za fiksnu telefoniju, internet i Extra TV i zbog toga više puta hapšen.

Đurišićeva i supruga i sinovica blokiraju radove.

FOTO: Gradski portal

Upravnica zgrade Jelena Blagojević kazala je, Gradskom portalu, da već godinu pokušavaju da rekonstruišu Ulicu Buda Tomovića na Zabjelu i završe asfalt.

– Međutim, jedan naš sugrađanin ne dozvoljava da se to odradi tvrdeći da je zemljište njegovo, kao i da Glavni grad nema dozvolu za rad. Policija je nekoliko puta asistirala, međutim ništa nijesu odradili, iako on krši naša prava, liježe pod mašine, obustavlja radove. Pokušao je prije sat da obustavi radove, ali je priveden. Sada su došli ostali članovi njegove porodice koji isto to rade. Policija nema rješenje – rekla je ona.

FOTO:Gradski portal

Kaže da Đurišić nije dostavio nikakav dokaz koji upućuje da je zemljište njegovo.

– On je tvrdio da je njegovo nekih 70 metara ulice, nakon čega je Glavni grad izmijenio projekat isključujući taj njegov navodni dio ulice, s tim što on sad tvrdi da Glavni grad kao investitor uopšte nema dozvolu za gradnju. Govori da je gradnja nelegalna i da se gradi bez dozvola – navela je ona.

FOTO:Gradski portal

Prema njenim riječima, teško da će se situacija riješiti u toku dana.

– Ovo je već četvrti ili peti put da se pokušava asfaltiranje ulice, ne vjerujem ni da će se ovaj put riješiti. Mi smo kao stanari ulice podnijeli zahtjev Upravi policije za asistenciju, ali za sada ne vidim da rade svoj dio posla – kazala je ona.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije