Povežite se sa nama

Vijesti

VIDEO: Vučić htio da stane do Đukanovića, protokol ga pomjerio

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Samit EU – Zapadni Balkan (EU Western Balkans Summit) održava se na Brdu kod Kranja, a na njemu učestvuju šefovi država i vlada članica Evropske unije i ZB.

Nakon završetka prve plenarne sesije u okviru Samita, učesnici su odradili zajedničku fotografiju, a da protokol nije “umiješao prste” na njoj bi vidjeli predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i Srbije Aleksandra Vučića jednog pored drugog, bez obzira na netrpeljivost koja postoji između njih zbog aktuelnih dešavanja na domaćoj političkoj sceni.

Na video snimku objavljenom na YouTube kanalu predsjednika Crne Gore zabilježen je momenat kada Vučić prilazi Đukanoviću, rukuje se sa njim i staje pored njega pred objektivom. Međutim, protokolom nije bio predviđen ovakav raspored državnika na fotografiji, pa je Vučić zamoljen da pređe na drugi kraj sale, tik pored predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, dok je Đukanović ostao u društvu francuskog predsjednika Emanuela Makrona.

Podsjećamo, Đukanović je prilikom zvanične posjete Hrvatskoj za RTL saopštio da već godinu dana nema nikakvu komunikaciju sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je ona nemoguća

– Dok je ta komunikacija bila moguća imao sam je sa Vučićem i trudio sam se da doprinesem konstruktivnom odnosu. Održavao sam tu komunikaciju dokle je to bilo moguće. U posljednjih godinu dana to nije moguće. Umjesto toga, svakodnevno vidimo šta nam se poručuje sa medijsko-političke scene Srbije. Nema sumnje da je to otvoreno neprijateljstvo, negiranje Crne Gore i njenog nacionalnog intentiteta i mi smo u stanju potrebe da se odbranimo – rekao je Đukanović.

Đukanović učestvuje na Samitu EU – Zapadni Balkan na poziv predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela, predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i predsjednika Vlade Slovenije, zemlje predsjedavajuće Savjetom EU Janeza Janše.

Lideri će, kako je najavljeno, razgovarati i o socio-ekonomskim posljedicama pandemije i planu za oporavak u skladu sa Ekonomsko-investicionim planom.

Na Samitu se očekuje usvajanje Deklaracije sa Brda koja će potvrditi evropsku perspektivu Zapadnog Balkana (ZB) i privrženost Unije politici proširenja.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije