Povežite se sa nama

Vijesti

VUČINIĆ O REKONSTRUKCIJI: Još ne možemo o broju resora

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vladajuća većina u Crnoj Gori trebalo bi što prije da izadje iz “statusa kvo”, kazao je za Portal RTCG predsjednik i poslanik Radničke partije (RP) Maksim Vučinić. On je, govoreći o premijerovom predlogu o rekonstrukciji Vlade i 16 resora, rekao da prvo treba doći do dogovora o rekonstrukciji vlade, pa tek onda o njenoj strukturi

“Ovakvo stanje u vlasti i državi je neodrživo, labava vlast i akutna bezvlašća u kriznim situacijama guraju zemlju u opasnu nestabilnost. Smatramo da prije svega mora doći do načelnog dogovora o rekonstrukciji vlade, a tek onda o njenoj strukturi. Ne možemo prije prvog i osnovnog koraka pregovarati o broju resora. Naš predlog ćemo dati kroz dalje pregovore, nakon načelnog dogovora”, saopštio je Vučinić za Portal RTCG.

Premijer Zdravko Krivokapić predložio je rekonstrukciju Vlade na način da ima 16 resora i tri potpredsjednika. Premijer očekuje od svih konstituenata vladajuće parlamentarne većine da do 8. oktobra pojedinačno dostave izjašnjenje, sugestiju, to jest, izmjenu i dopunu tog predloga, kako bi konačnu strukturu usaglasili do 10. oktobra. Demokratska Crna Gora je ranije poručila da je njima premijerov predlog u potpunosti prihvatljiv.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije