Connect with us

Vijesti

VUKOVIĆ: Dritan Abazović isti kao Đukanović i Pajović

Published

on

Predsjednik Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade i član Političkog savjeta Nove Bećir Vuković rekao je da je predsjednik GP Ura Dritan Abazović za Srbe isti kao i Milo Đukanović i Darko Pajović.

– Šta sve ne valja u Crnoj Gori, niko ne može nabrojiti i nazvati pravim imenom. Za ovu priliku izdvajamo samo dva primera: Milo, i Dritan. Dečak, Dritan, direktno – popločava Milove dionice diskriminacije. Naročito je zasukao rukave otkako je po drugi put u Crnu Goru stigla nekakva nova kreatura Đilasa, novi gazda „Vijesti“. Do sad je bilo makar makadama i raspalog asfalta, ponešto se i krpilo kamenom iz Štitaričke – urvine, ali otkako Dritan iznebuha izbi na mala vrata kužine, ne časeći, nastavi da diže i potporne zidove za sigurniju diskriminaciju Srba – napisao je Bećir Vuković za portal blizak vrhu SPC Vidovdan.

Da li je i Dritan Abazović nikao na istoj – utrini – gdje i Darko Pajović, kako navodi u poetskom zanosu Vuković, to ne pitajte vašeg pisca, pitajte dežurne dispečere u policiji, i slične dispečere…

– Aferim, onim Srbima, koji zdušno i bez kapi – rezerve podržaše dečaka Dritana… Kako je Dritan – pametan, kako je školovan, doktorirao u Saraj’vu, Dritan – građanska provenijencija – to je to – Dritane, sokole, zagrmi i otresi rukavima… I ne završiše sa aplauzom – pljeskanjem – a na Dritana niko se više ne osvrće – neće ga ni Crnogorci, zato što je – navodno – skovao pakt sa Srbima… Kakva crnogorska vidovitost. Neće nam faliti crnogorske prozorljivosti, neće nam faliti lučonoša – piše Vuković.

Predsjednik Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade svojevremeno je zgrozio javnost veličanjem četničke ideologije i negiranjem crnogorske nacije.

– Što se mene tiče, ja sam išao u lakše škole, i verujem samo – naknadnim vidovnjacima… Začudo, vraćajući se ladom iz škole, sve se lijepo posloži sa onim što nisam video, ili predvideo, ili prevideo, svejedno… – piše Vuković.

– Nije bilo bogzna davno, Dritan – ušao u televizor – i kaže – evo me – kad navališe da ga fale – evo čoveka – a vidoviti – navuče jorgan na glavu… Nevidoviti je poput vjernika čija vjera nije u sferama teološkim, nego neka druga luča, kao u slučaju Mila Đukanovića. Nije problem što Đukanović oskudeva u snazi dogme – to su i Crnogorci shvatili – nego mu fali još ponešto. A šta još Đukanoviću fali, jedino Srbi znaju… Đukanović kaže: nijesam lizao kašiku… Misli Milo na pričesnu užicu – a naumio da pravi crkvu uz poslastičarnicu… Skoro sam – nažvrljao – da Đukanović za 30 godina nije ništa rekao što će se zapamtiti. Očigledno, nisam neki vidovnjak… I neka što niko nije vjerovao crnogorskom reformatoru – nego ni vidovnjaci i mudraci sa zapada nisu vidjeli novu zvijezdu iznad Montenegra… To što se vidjelo, to što je ispalo iz kosmičke prašine, ta – čestica – bio je neko drugi… Sad i slepci vide o kome je riječ. Žao mi je što moram reći da je u pitanju Dritan – zaključio je Vuković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije