Povežite se sa nama

Vijesti

VULIN: Kurti je neodgovorna kukavica, ne mari ni za Srbe, ni za Albance

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Za upad ROSU jedinica na sjever Kosova i napad na srpski narod isključivo je odgovoran premijer Kosova Aljbin Kurti, kazao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

On je, gostujući na TV Pink, kazao da je Kurti kukavica koja ne mari za živote ni Srba, ni Albanaca.

– Takvu neodgovornu kukavicu nikada vidjeli nismo. Pregovarali smo sa Haradinajem, sa Tačijem i sa nizom ostalih rukovodilaca. Pokazivali su neke tragove elementarne odgovornosti, ali Kurtija nije briga ni za Albance, ni za Srbe. Ti specijalci juče su mogli biti pobijeni, a da ne govorim koliko je Srba moglo biti pobijeno. Njega to ne zanima. Za sve što se dešava na prostoru Kosovu odgovoran je Kurti i oni koji ga podržavaju – poručio je Vulin.

Naveo je da je pripadnik ROSU koji je pucao u srpskog mladića u Zvečanu zapravo imao namjeru da ga ubije, a ne da ga rani.

– Bio je juče težak dan. Svi smo se mnogo brinuli da li će Sofronijević preživjeti. Mogao je da bude ubijen. Taj koji je pucao u njega nije pucao s namjerom da ga rani. Nije rekao, ‘ajde onesposobiću ga – pa to se onda puca u noge, ako hoćeš da onesposobiš. On je pucao u tijelo, da ga ubije- tvrdi Vulin.

Ponovio je da je za ovakve nemire na Kosovu odgovoran samo Kurti i da je njegovo ponašanje krajnje neracionalno.

– Niko ne može da predvidi šta će se dalje dešavati na prostoru Kosova i Metohije. Ne iznenađuju me laži koje dolaze od strane određenih centara moći i njihovih medija, ali ne mogu da se načudim da postoje političari i mediji u Beogradu koji opravdavaju sinoćne postupke Kurtija i albanskih jedinica- zaključio je Vulin.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije