Povežite se sa nama

Vijesti

ZAHTJEV UPUĆEN: Most “Luča” otvoren bez upotrebne dozvole

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Glavni grad zatražio je upotrebnu dozvolu za most Luča koji je sagrađen na trasi Jugozapadne obilaznice. Zahtjev za upotrebnu dozvolu upućen je Ministarstvu kapitalnih investicija, ali ga je ovaj državni organ proslijedio Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Jugozapadna obilaznica otvorena je 21. maja, ali je nedugo nakon ceremonije svečanog otvaranja i zatvorena za saobraćaj jer stubovi dalekovoda nijesu bili izmješten. Luča, ali i Jugozapadna obilaznica konačno su pušteni u saobraćaj 30. avgusta. Gradnja mosta i obilaznice koštali su preko 15 miliona eura.

“Ministarstvu kapitalnih investicija dostavljen je zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole za složeni inžinjerski objekat, most preko rijeke Morače na trasi Jugozapadne obilaznice. Uvidom u dopis utvrđeno je da se radi o pitanju koje je isključivo u nadležnosti vašeg organa. Na osnovu člana 62 stav 1 Zakona o upravnom postupku dostavljamo vam zahtjev bez odlaganja kao nadležnom javnopravnom organu na razmatranje i dalje postupanje”, piše u dopis koje potpisuje Miroslav Mašić, v.d. generalni direktor Direktorata za državne puteve u Ministarstvu kapitalnih investija.

Prije nego što su dobili upotrebnu dozvolu gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i zamjenici gradonačelnika Slađana Vujačić i Časlav Vešović predložili su Savjetu za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova da most na Jugozapadnoj obilaznici nosi ime Luča.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije