Connect with us

Vijesti

ŽALE, UMJESTO DA SE STIDE: Sekulović i Brđanin – Žalimo zbog pojedinih neprijatnosti, politički lideri da počnu da rade na smirivanju tenzija

Published

on

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Uprave policije Zoran Brđanin kazali su da žale zbog neprijatnosti koje su pojedini građani doživjeli tokom vikenda, te su pozvali političke lidere da bez odlaganja počnu da rade na smirivanju tenzija.

Reagujući na navode medija, iz Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije ukazali su na to da pojedini djelovi bezbjednosnog sektora u lancu komande nijesu otkazali poslušnost, te pozvali medije da kad se radi o ovako osjetljivim situacijama, uvijek kontaktiraju njihove službe, kako bi zajedno doprinijeli objektivnom informisanju i javnom interesu.

Oni su ocijenili da je atmosfera u kojoj su izvršavane zakonske nadležnosti u uspostavljanju i očuvanju mira i reda tokom vikenda bila vrlo kompleksna, te su posebnu zahvalnost iskazali kolegama policijskih snaga, za koje su kazali da su djelovali profesionalno, jedinstveno, dostojanstveno i odoljeli pritiscima sa svih strana, dokazujući snagu institucija koje rade u interesu građana.

Poručili su da ničiji život nije vrijedniji od drugog, te da su ove institucije uložile sve napore da to i pokažu ovih dana, kako su kazali, uvažavajući različita ljudska prava građana, ali i štiteći dignitet profesije, ustavno i sekularno ustrojstvo države.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije žale što smo svi zajedno došli u situaciju koja je iziskivala mobilizaciju značajnih policijskih snaga. Ipak, dali smo sve od sebe da se ne prekorače ovlašćenja i da ispoštujemo sve aktere, a svaki primjer za koji se navodi da je toga bilo pomno ćemo ispratiti, uz podsjećanje da je ovo bila teška i delikatna policijska akcija. Žalimo zbog neprijatnosti koje su pojedini građani imali, a pozivamo političke lidere da bez odlaganja počnu raditi na smirivanju tenzija – poručili su oni.

Imamo jednu državu, a kako su naveli, svi bi trebalo da je čuvamo i budemo na istoj strani i da pokažemo toleranciju.

– MUP i Uprava policije će nastaviti da rade u skladu sa svojim ovlašćenjima i zakonom – zaključeno je u saopštenju koje potpisuju Sekulović i Brđanin.

1 Comment

1 Komentar

  1. Rosa

    06.09.2021. at 14:51

    Kasno momci. Okrvavili ste ruke krvlju golorukih neduznih gradjana Cetinja i Crne Gore. To sto su vas Vucic i DF nasukali lazima o topovima i snajperima, ka malu djecu, pokazije vasu panicnu nesposobnost. Za stid i sprdnju cete ostat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije