Connect with us

Vijesti

ZAPADNE AMBASADE: Pojedinci će morati da odgovaraju za svoje postupke

Published

on

Najoštrije osuđujemo sve oblike nasilja – poručili su iz ambasada Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Italije i Evropske unije u Crnoj Gori.

Iz ovih ambasada apeluju na sve građane da odgovorno doprinose očuvanju mira, čuvanju javnog reda i mira, te na policiju da isključivo koristi samo potrebna i zakonita sredstva.

– Pojedinci će morati da odgovaraju za svoje postupke. Prioritet u narednom periodu bi trebalo da bude uspostavljanje demokratskog, inkluzivnog i konstruktivnog političkog dijaloga, uključujući sve strane koje su iskreno opredijeljene za svijetlu evropsku budućnost ove zemlje članice NATO-a, poštujući osnovne slobode, posebno slobodu izražavanja, slobodu mirnog okupljanja i slobodu vjeroispovijesti – istaknuto je u saopštenju.

Svi koji na osnovu ovih principa rade na pomirenju društva će, kako su rekli, imati njihovu kontinuiranu podršku.

1 Comment

1 Komentar

  1. Bmx

    05.09.2021. at 13:21

    Nema gospodo NIKAKVOG ” uspostavljanja demokratskog, inkluzivnog i
    konstruktivnog političkog dijaloga, uključujući sve strane koje su iskreno opredijeljene za svijetlu evropsku budućnost ove zemlje članice NATO- a, ” – kad ste instalirali prorusku, velikosrpsku, klerofasisticku, jednonacionalnu, jednovjersku, Vladu koja Crnogorce i manjine u ovoj zemlji smatra teroristima, kriminalcima i remetilackim faktorom za vaspostavljanje srpskog sveta ,nestanka ove drzave i naroda (osim srpskog) i svodjenje Crne Gore na geografski pojam. Hvala vam gospodo “saveznici” !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije