Povežite se sa nama

Vijesti

Živković: ANB prisluškuje šefove poslaničkih klubova, Knežević: Informišite SDT

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković upitao je šta će se desiti ako se iznesu podaci da je aktuelni sastav Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) možda prisluškivao šefove klubova poslanika.

– Onda pričamo o političkom uticaju i o tome kako se neko ponaša – rekao je Živković na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu.

On je poručio predsjedniku Odbora Milanu Kneževiću da je pripisivanje odgovornosti Dušku Markoviću i Milu Đukanoviću za prisluškivanje glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića teška optužba.

– Problem u bezbjednosnom sektoru nije od ranije. Problem je nastao onda kada su akteri na političkoj sceni počeli da se utrkuju ko će da ga kontroliše. Danas je mnogo onih koji žele da upravljaju ovim sektorom. Svako malo Krivokapić hoće da smijeni direktora UP i ministra unutrašnjih poslova. Zalijeće se da to uradi pa ne smije – rekao je Živković.

Knežević je pozvao Živkovića informacije o prisluškivanju šefova klubova poslanika ispriča SDT-u.

– Ja vam dajem podršku da se to razotrkije i spreman sam sa vama da poptišem krivičnu prijavu. Znam kako izgleda kad vas prisluškuju i prate i kada se ne možete osjećati slobodno. Ovo je ozbiljna konstatacija i ja vas ohrabrujem da iznesete saznanja – rekao je Knežević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije