Connect with us

Crna Hronika

VOZIO PIJAN, VRIJEĐAO POLICAJCE, LOMIO INVENTAR: Pljevljaku 20 dana zatvora i 500 eura kazne

Published

on

Vozač Z.S. (21) kažnjen je sa 20 dana zatvora i novčanom kaznom u iznosu od 500 eura, jer je u subotu, 6. februara u Pljevljima upravljao vozilom pod dejstvom alkohola, a potom je omalovažavao službenika policije i oštetio inventar u prostoriji za zadržavanje u pljevaljskom centru bezbjednosti, pišu Dnevne novine.

“Dana 6.2.2021. godine oko 17.40 časova prilikom redovne kontrole saobraćaja u Ulici Tanasija Pejatovića kontrolisano je vozilo sa kojim je upravljao Z.S. (2000). Imenovani je alkotestiran kojom prilikom je ustanovljeno da se nalazi pod uticajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,52 g/kg. S obzirom da je imenovani odbio da potpiše zapisnik o alkotestiranju isti je poveden u HMP Pljevlja gdje je odbio da da uzorak krvi na analizu te je lišen slobode zbog počinjenog prekršaja iz čl. 317, st. 1, t.7 Zakona o bezbjednosti saobraćaja. Prilikom preduzimanja službenih radnji u službenim prostorijama CB Pljevlja Z.S. je omalovažavao policijskog službenika B.M. čime je počinio prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru iz čl.11, st.1. Za vrijeme lišenja slobode i boravka u prostorijama za zadržavanje Z.S. je oštetio inventar u pritvorskoj prostoriji”, navodi se u saopštenju Suda za prekršaje.

Kako se dodaje, on je u skraćenom postupku sproveden u Sud za prekršaje Bijelo Polje Odjeljenje u Pljevljima, gdje je zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja kažnjen sa 20 dana zatvora, a zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru novčanom kaznom od 500 eura.

Zbog oštećenja inventara u pritvorskoj prostoriji protiv njega će biti podnešena i krivična prijava zbog uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Istog dana, u 18.15 časova u Ulici Volođinoj dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva vozila u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, a na vozilima je nastupila materijalna šteta.

Vozači su na licu mjesta alkotestirani, kojom prilikom je utvrđeno da se vozač M.S. (1997) nalazi pod uticajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,96 g/kg.

Zbog sumnje da se imenovani nalazi i pod uticajem psihoaktivnih supstanci isti je poveden gdje je odbio testiranje na prisustvo opojnih droga i psihoaktivnih supstanci, nakon čega je lišen slobode i u zakonskom roku sproveden u Sud za prekršaje Bijelo Polje Odjeljenje u Pljevljima koji mu je zbog počinjenih prekršaja izrekao kaznu od 15 dana zatvora.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije