Povežite se sa nama

Društvo

VUJOVIĆ: Napad na Šofranca je ružan događaj koji se pretvorio u nacionalistički pir

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Napad na novinara RTCG-a Nebojšu Šofranca je ružan događaj koji se pretvorio u nacionalistički pir, ocijenio je predsjednik Savjeta Agencije za elektronske medije Ranko Vujović.

Vujović je, u emisiji “Drugačija radio veza” Antene M, istakao da je to ujedno izraz ukupne situacije koja se dešava posljednjih mjeseci u Crnoj Gori, a koja je kulminirala te večeri na podgoričkom aerodromu.

Uređivačka politika RTCG, po mišljenju Vujovića, smeta desničarskim ideologijama u Crnoj Gori, pa je napad na Šofranca uporedio sa događajem u Vašingtonu 6. januara ispred Kapitol hila kada su, kako kaže, svi mediji koji su izvještavali uživo sa tog događaja, bili suočeni sa istim bijesom sa kojim se suočio Šofranac na podgoričkom aerodromu.

“Radi se o istoj ideologiji i istom poimanju medija, sloboda i demokratije. Maltene se radi o potpuno istom događaju”, ocijenio je Vujović i dodao da uređivačka politika RTCG smeta desničarskim ideologijama u Crnoj Gori.

“I te kako ih je posljednjih šest mjeseci iritiralo ono što se emitovalo na RTCG-u. Stavovi koji su se iznosili (na RTCG) bili su u potpunosti u suprotnosti sa desničarskim ideologijama, koje na žalost preovlađuju u Crnoj Gori u ovom momentu”, ocijenio je Vujović.

Strane adrese su, kako kaže, zažmurile na brutalnu medijsku kampanju iz Srbije koja je obilježila 2020.

“Izgleda da ne shvataju koje su posljedice njihovog zatvaranja očiju i da će to imati trajne posljedice na Crnu Goru. Danas živimo u situaciji da svi, iole relevantni mediji u Crnoj Gori, imaju kupca. Ko god išta valja na medijskoj sceni, može da se proda. Ovih dana će biti ozvaničena velika medijska prodaja, koja će prilično da promijeni medijski pejzaž u Crnoj Gori i da dramatično uzdrma sve odnose na medijskoj sceni. Na kraju će otkriti pravu prirodu svih kupovina i tu novu medijsku realnost sa kojom ćemo da se suočimo”, rekao je Vujović.

On smatra da Evropska unija nije posebno zainteresovana za medijsku situaciju u Crnoj Gori.

“Njihovi izvještaji su prilično površni. Toliko godina imamo problem sa samoregulacijom u Crnoj Gori. Mene kao čovjeka koji vodi samoregulatorno tijelo, nikad niko od tih šefova iz EU nije pozvao da čuje mišljenje zašto je situacija takva, kako bi mogla da se prevaziđe, koja su rješenja. Apsolutna nezainteresovanost, a redovno se u svakom izvještaju pominje da je u Crnoj Gori samoregulacija slaba i da tu nema spasa”, poručio je Vujović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije