Connect with us

Društvo

ŠOFRANAC ZA LUČU: Bilo je težih i bezbjednosno delikatnijih situacija

Published

on

Napadi ove vrste nijesu ništa novo i ne dešavaju se prvi put, objašnjava u razgovoru za portal Luča novinar Nebojša Šofranac, dodajući da ove aktivnosti njemu nemaju značaja i da nijesu ostavile traga.

„Bilo je mnogo težih i delikatnijih situacija u svakom smislu, pogotovo bezbjednosnom. Jeste bilo ružno, ali ovakvi napadi nijesu ništa novo i neočekivano. Oni su reprezent mržnje apriori, mržnje koja ne prihvata ništa drugačije od onakvih obilježja i stavova. Znamo svi koji su to stavovi“, ističe Šofranac.

Kritika cijelokupne javnosti bila je itekako snažna i nimalo pozitivna za aktere ovog događaja smatra Šofranac, dodajući da se i nije moglo drugačije očekivati.

„Učesnici ovog performansa nijesu zadovoljni epilogom, a kako bi i bili kada je cijela situacija apsolutno nepoštena sa svakog stanovišta, a pogotovo ljudskog“, objašnjava Šofranac.

Kao po komandi mnogi su se oglasili protokolarno, objašnjava naš sagovornik, pokazavši koliko su politizovani i koliko nam je sve samo politika.

„Apsolutno je nebitna pravda i istina, bitna je samo politička pripadnost i poeni koji će se dobiti ili izgubiti. Mene događaj kao događaj nije dirnuo, već situacija koja je uslijedila“, zaključuje Šofranac.

Podsjećamo, sportski novinar Javnog servisa Nebojša Šofranac verbalno je napadnut i maltretiran na nacionalnoj osnovi u subotu veče na aerodromu Podgorica tokom dočeka juniorskog viceprvaka svijeta u boksu Petra Liješevića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije