Connect with us

Društvo

ZEKOVIĆ: Ne vrijeđajte majke, već se argumentima i pristojno suprotstavite neistomišljenicima

Published

on

Ljudi, kakvo je ovo sramoćenje muslimanske majke na Cetinju?! Zar nemamo dovoljno argumenata, znanja, kreativnosti… da se odlučno, hrabro i pristojno suprostavimo neistomišljenicima?!Gospodin Abazović ne može na bilo koji način biti sporan i osporavan zbog svoje majke, poručio je građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković.

On je komentarisao današnje vrijeđanje majke vicepremijera Dritana Abazovića od strane jednog Cetinjanina što su zabilježile i kamere.

– Moja majka Devla (Hadžić) je bila muslimanka i na to sam ponosan! Na Cetinju je bila uvažena i prihvaćena, a Cetinje voljela više od svog rodnog Sarajeva. Zbog nje nijeste nikada do sada osporavili kvalitete i doprinos mog oca Sretena Ćena, brata Momčila Moma Zeka, sestre Danijele ili moj lično crnogorskom društvu, nauci, kulturi…

To što su naše majke muslimanke, ili bilo koje druge vjere, nije nikakav nedostatak i na bilo koji način ne ugrožava našu aktuelnu borbu protiv nacionalističke, asimilatorske i negatorske politike koju predvodi Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, koja, podśetimo, veliča ratne zločince, koja je pružala utočište zločincima i opravdavala, a i danas negira, genocid nad građanima Bosne i Hercegovine samo zato što su bili muslimani – kazao je Zeković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije