Connect with us

Ekonomija

Abazović: Padne li budžet, pala je i vlast

Published

on

Budžet je veliki test za parlamentarnu većinu, i ako ne bude izglasan onda treba pogledati istini u oči i reći da ova parlamentarna većina ne postoji, rekao je potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

On je u intervjuu Vijestima rekao da bi svi voljeli da prosječna zarada u Crnoj Gori bude hiljadu eura, a minimalna 800, ali da to u ovom trenutku nije realno i da vidi pokušaje da se budžet “izmasakrira”, a onda da se stave okovi Vladi da ne može da ispuni ono što bi bilo eventualno prihvaćeno.

Potpredsjednik Vlade tvrdi da URA neće podržati inicijativu DPS-a za izglasavanje nepovjerenja Vladi, koja je najavljena za 3. januar.

On u najavljenoj inicijativi Demokratskog fronta (DF) ne vidi ništa nelegitimno, ali smatra da bi se novim izborni procesom samo izgubilo još sedam, osam mjeseci, možda i godinu.

– Nisam siguran da je to baš odgovoran odnos prema građanima, ali kažem i ostajem pri stavu da ako nema drugog rješenja izbori su čisto rješenje, mi moramo mandat vratiti građanima. Na kraju, šta će nam mandati ako ne možemo da sprovodimo promjene – rekao je Abazović.

Abazović je istakao i da ostaje pri ranije izrečenom stavu da očekuje iznenađenja iz Vašingtona koja će uticati na rasplet političke krize u Crnoj Gori.

1 Comment

1 Komentar

  1. Zekovic Bobo

    19.12.2021. at 10:38

    Dritane (EU Viole) von kramon, sada pribjegavas, usvajanjem budzeta, kao batinom, masovnoj politickoj ucjeni, da svojoj, po sopstvenom priznanju bestijalno unistavajucoj vladi, obezbijedis jos jednu za gradjane izgubljenu godinu-dvie. Dritane (EU, USA Viole i Dzudi) von Kramon jos jednom potezes za masovnom, trivijalnom korupcijom gradjana i birackog tijela koje si prevario, a nudis im podnosljivo za tvoju vladu povecanje plata, kao realno izvodljivo rjesenje. Zaboravio si samo da napomenes grdjanima da se to podmicivanje gradjana, ostvaruje novim ogromnim zaduzivanjem kod korupcii sklonih investitora u EU i USA., a pod vocstvom eksperata za obmane i prevare, Jakova i Milojka, strastvenih vjernika Srpske okupatorske crkve, koje si pod sumnjivim okolnostima angazova da pomognu Srpskoj okupatorskoj crkvi protiv bivse vlasti, tebi omrazenih i satanizovnih DPS i narocito predsjednika Mila Dukanovica, iako su iza njih na demokratskim izborima prvim u Crnoj Gore(po tvojoj tvrdnji) stale stotine hiljada gradjana Crne Gore, kojima ti posveceno i strastveno radis o glavi. Rusis im i uzimas Drzavu Crnu Goru Dritane von Kramon, pokusavas da za srpski racun omogucis pljacku i istrebljenje Crnogoraca kao nacije.
    Smrt fashizmu i prevari, Sloboda Crnoj Gori i Crnogorski;m ;gradjanima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije