Connect with us

Ekonomija

AERODROMI: Lufthansa u maju obnavlja letove ka Crnoj Gori

Published

on

Njemačka nacionalna avio-kompanija Lufthansa obnoviće letove između Tivta i Minhena i Tivta i Frankfurta, saopšteno je nakon online sastanka izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića i regionalnog direktora Lufthansa grupe Bernharda Vodla, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Orlandić i Vodl su se saglasili da je obnavljanje ovih linija, odnosno ponovno povezivanje Crne Gore i Njemačke i te kako značajno i za avio-kompaniju i za crnogorski turizam.

“Kada smo 2019. godine dočekali prvi avion Lufthanse na tivatskom aerodromu, bio je to gotovo istorijski događaj za naš avio-saobraćaj, budući da se radi o jednoj od najrespektabilnijih kompanija u Evropi i svijetu. Sada, u trenutku kada se svjetski avio-saobraćaj sporo oporavlja od najveće krize u ovom vijeku, kada i mi, kao i ostatak svijeta strahujemo kada će se završiti pandemija i kakva će biti predstojeća sezona, ova vijest ima gotovo isti značaj”, dodao je Orlandić.

Dogovoreno je da orvi let ove sezone između Tivta i Minhena biće u subotu, 22. maja, dok će linija između Tivta i Frankfurta biti otvorena u nedjelju, 23. maja.

Regionalni direktor Lufthanse je istakao da će u početku avioni između Tivta i glavnih čvorišta – Minhena i Frankfurta saobraćati jednom sedmično.

“Lufthansa sa zadovoljstvom najavljuje ponovno uspostavljanje letova između Tivta i svoja dva haba u Minhenu i Frankfurtu, jednom sedmično. Uz kratko zaustavljanje u Njemačkoj, naši korisnici iz Crne Gore imaće pristup razgranatoj globalnoj mreži Lufthanse. Takođe uviđamo veliki potencijal za dolazni turizam, obzirom na to da je Crna Gora veoma popularna kao destinacija za planinarenje, istraživanje ili jednostavno uživanje na plaži. Pored toga, ovi letovi omogućavaju našim putnicima veći izbor pri odabiru konekcija kada budu posjećivali porodicu i prijatelje”, naveo je Vodl.

Podsjećamo da je prvi avion Lufthanse sletio u Tivat 13. aprila 2019. godine, a nakon vrlo uspjepšne saradnje, avioni ove kompanije prestali su da lete ka našoj zemlji zbog pojave pandemije koronavirusa.

Avio-kompanija Lufthansa je sastavni dio Lufthansa grupe, odnosno vodeće avio grupe u Evropi. Članica je i jedan od osnivača najvećeg saveza avio-kompanija na svijetu – Star Alliance.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije