Connect with us

Ekonomija

BOJANIĆ: Biće dosta smjena, moguće gašenje Montenegroerlajnsa, stopiraćemo nova zapošljavanja

Published

on

paintscreen

Ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić najavio je da će vrlo brzo biti dosta smjena u Odborima direktora državnih preduzeća a da će novi članovi nakon toga razmotriti imenovanje izvršnih direktora.

“Mnogo je prioriteta za smjenu, gužva je na vrhu”, rekao je on na konferenciji za medije odgovarajući na pitanje koga prvo planiraju da smijene.

On je rekao i da će vrlo brzo biti donijeta odluka za Montenegroerlajns navodeći da je začudjuće koliko je loš odnos izmedju članova menadžmenta te državne kompanije.

“Montenegro Airlines je u popriličnim problemina i stanje je veoma zapušteno i jedna od opcija je i gašenje kompanije”, rekao je on i dodao da ne nosi dobre utiske sa današnjeg sastanka sa menadžentom te kompanije.

Kako je dodao, “ne radi se o opstrukciji prema novoj vladi, već o opstrukciji prema svom poslu”.

“Nimalo nije dobro stanje, bez okolišanja, ni po pitanju likvidnosti ni unutar kompanije, a ono što je prilično neprijatan podatak je to da nisu dobri odnosi što se tiče rukovodstva. Nisu dobri i ova Vlada neće bježati ni od jedne odluke. Kakvo god da je naše viđenje budućnosti kompanije, mi ćemo tu odluku donijeti. Mi ćemo odluku donijeti, a ne odlagati kao što je rađeno decenijama….”, dodao je Bojanić.

Bojanić je saopštio i da je donijeta odluka o formiranju Međuresorne komisije za unapređenje korporatvnog upravljana kompanijama sa većinskim državnim vlasništvom..

“Samo u okviru Ministarstva kapitalnih investicija ima oko 20 državnih kompanija… Bilo je ogromnih zapošljavanja unazad nekoliko mjeseci. Spremaju se sistematizacije ovih dana i pripremaju u svim tim kompanijama da bi se pokrila ta zapošljavanja… Uputio sam dopis u ovih 20 kompanija sa zahtjevom da mi do preksjutra dostave broj novozaposlenih od 1. jula sa odlukama o njihovom rasporedu”, naveo je Bojanić.

Dodao je i da je uputio zahtjev da se sve te sistematizacije i organizacije koje su u toku prije usvajanja na organima upravljanjima pošalju Ministarstvu na razmatranje i davanje saglasnosti.

Kako je dodao, “gdje vide da postiji interes daće saglasnost ali gdje vide da je pad prihova, da su ukupni rashodi uvećani da je nezamislivo da se poveća broj radnika”.

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije