Connect with us

Ekonomija

BOJANIĆ I MIJAČ RAZGOVARALI O MA: Nastavljaju razgovore u cilju pronalaska rješenje

Published

on

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić sastao se jutros sa biznismenom Veselinom Mijačem povodom Mijačevog interesovanja za preuzimanje nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines MA.

Bojanić je na tviteru objavio da se Mijač detaljnije upoznao sa stanjem u MA, te da su se dogovorili da nastave razgovore u cilju pronalaska najboljeg rješenja.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministar za kapitalne investicije saopštili su ranije da nije moguće da private ponudu biznismena Veselina Mijača o preuzimanju MA.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić kazao je u reagovanju da je nemoguće prihvatiti ponudu vlasnika Savane Veselina Mijača o preuzimanju nacionalne aviokompanije “Montenegro Airlines” (MA) za jedan euro, a da Vlada otpiše dugove prema državnom budžetu.

Prodaja za jedan euro privatnom investitoru, kako je pojasnio, nije opcija koju u ovom trenutku zakonski propisi dozvoljavaju, te kazao da je prethodna vlast “nezakonitim odlukama potrošila svaki vid državne pomoći koji bi mogao spriječiti današnju agoniju MA”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije