Connect with us

Ekonomija

BOJANIĆ U ZAGREBU: Brza cesta između Hrvatske i Crne Gore prioritet

Published

on

Saobraćajna veza između Dubrovnika i granice sa Crnom Gorom bila je važna tema sastanka ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića sa hrvatskim ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem.

Ministri su u Zagrebu razgovarali o trenutnom stanju i epidemiološkoj situaciji u obje zemlje kao i o očekivanjima od predstojeće turističke sezone.

Oni su predstavili najvažnije strateške projekte u području saobraćajne infrastrukture a posebno o zajedničkom interesu koji Hrvatska i Crna Gora dijele u vezi sa završetkom saobraćajne veze na Jadransko-jonskom pravcu, o čemu postoji dugogodišnja bilateralna saradnja na nivou ministarstava i preduzeća koja se bave putnom infrastrukturom.

„Saradnja Crne Gore i Hrvatske je intenzivna i u području pomorstva gdje postoji dugogodišnja saradnja na nivou nadležnih uprava dva ministarstva. Saradnjom je obuhvaćena razmjena iskustava u prilagođavanju i usklađivanju legislative i postupaka pomorskih administracija, a ostvaruje se i kontinuirano zajedničko učešće u međunarodnim projektima u vezi sa pomorstvom“, navodi se u saopštenju.

Susret se završio odlukama o osnivanju zajedničke radne grupe koja će u narednom periodu predložiti popis strateških projekata i područja na kojima dvije zemlje mogu zajedničkim naporima ostvariti kvalitetniju saradnju i rezultate a hrvatska strana je Crnoj Gori ponudila pomoć i podršku po pitanju iskustva povlačenja evropskih sredstava iz pretpristupnih fondova u pogledu realizacije projekata iz područja saobraćaja i pomorstva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije