Connect with us

Ekonomija

BUZDOVAN: Vrijeme je da i noćni klubovi počnu sa radom

Published

on

S obzirom na to da je epidemiološka situacija pod kontrolom, vrijeme je da se noćni klubovi u Crnoj Gori ponovo normalno otvore za rad, jer ne vidimo razloga da bi i dalje bili zatvoreni, ocijenio je predsjednik NVO Ugostitelji Crne Gore Nikola Buzdovan.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da su se prije dva mjeseca obratili nadležnima sa setom preporuka što su spremni da urade kako bi im se omogućio rad.

“Predložili smo da nam daju neki tajming kad možemo biti otvoreni, a da se mi obavežemo da do tada vakcinišemo osoblje, pripremimo objekte i ispunimo uslove”, rekao je Buzdovan.

Kontinuirano, kako je rekao, pokušavaju da dođu do statusa gdje bi bili otvoreni, jer faktički, navodi on, ne rade od kraja ljeta 2019. godine.

“Desila se korona, a sve vrijeme nijesmo imali ni centa pomoći od države”, istakao je Buzdovan.

Napominje da svi oni plaćaju kirije, i drže “radnu snagu”.

“Ako izgubimo i ovo ljeto to je pred gašenjem. Nemoguće je izvesti da dvije godine nemate prihode, da imate samo rashode i da opstanete”, kaže Buzdovan, napominjući da je u Crnoj Gori bilo aktivno oko 25 noćnih klubova.

Podsjeća da se tokom kovid krize nijesu oglašavali jer su bili svjesni situacije i poštovali su mjere.

“Ali svake malo sad vidimo razna okupljanja. Pitamo se zašto mi onda ne možemo da radimo. Noćni klubovi su sastavnio dio turističke ponude Crne Gore. Recimo, Budva je poznata kao grad noćnog provoda. Toga više nema. Racionalno je da tražimo rok do kad ćemo se otvoriti i kako ćemo raditi”, rekao je on.

Zahtijevaju da rade makar dva mjeseca, kako bi uspjeli da pokriju osnovne troškove.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije