Connect with us

Ekonomija

CGES: KAP nam nije najavio gašenje

Published

on

Iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema juče su “Vijestima” potvrdili da iz kompanije “Uniprom” nijesu dobili najavu o isključenju Kombinata aluminijuma sa elektromreže.

Vlasnik “Uniproma” Veselin Pejović je na sjednici skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu privatizacije u četvrtak saopštio da će u petak otpustiti 600 radnika i zatvoriti proizvodnju, iziritiran optužbama poslanika nove skupštinske većine o lošem položaju radničkih prava u KAP-u koji je već sedam i po godina u stečaju.

“Uniprom” je vlasnik imovine KAP-a i upravlja proizvodnjom prema sporazumu sa stečajnom upravom i Privrednim sudom.

“Do sada CGES nije od Uniproma dobio najavu o isključenju Kombinata aluminijuma sa prenosnog sistema. Procedura gašenja definisana je Ugovorom o priključenju na prenosni sistem električne energije i podrazumijeva postepeno smanjenje aktivne snage. Eventualno isključenje KAP-a sa mreže može izazvati određeni porast napona u našem elektroenergetskom sistemu”, saopštili su iz državne energetske kompanije na pitanja “Vijesti” – da li ih je “Uniprom” obavijestio o najavi isključenja sa mreže, koja bi bila procedura gašenje i da li bi moglo izazvati štetu na sistemu CGES-a.

Izvor: Vijesti

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije