Connect with us

Ekonomija

DEMOKRATE: Uprava CEDIS-a, pred kraj mandata, sebe častila stanovima

Published

on

Demokratska Crna Gora ekskluzivno predstavlja dokaze o skandaloznoj akciji stambenog zbrinjavanja menadžmenta CEDIS-a pred kraj njegovog mandata.

“Na dokumentima koje prezentujemo javnosti vidi se kako, po hitnom postupku, sprovode Javni poziv koji, kako piše, dostavljaju mejlom samo onima kojima treba da se dodijele stanovi. Ovom akcijom je, još jednom, zavučena ruka u džep svih građana Crne Gore i iz njega izvučeno 320.000 eura”, saopštile su Demokrate.

Pritom se ističe da se stanovi dodjeljuju zaposlenima sa posebnim zaslugama, pri čemu se ne zna ko te zasluge utvrđuje, a teško je odoljeti zaključku da je riječ o zaslugama za DPS.

“Kao da je bilo malo čerupanja za sve ove godine, hoće i u posljednjem mjesecu mandata da se dodatno obezbijede. Posebno su skandalozni uslovi za dobijanje stana gdje je navedeno da je lice rukovodilac ili zaposleni na radnom mjestu od značaja za poslodavca i, pazimo, da je svega dvije godine na toj poziciji”, dodaju Demokrate.

O kakvoj je neviđenoj bahatosti riječ neka ilustruje samo podatak da zaposleni sa po 35 godina radnog staža nemaju pravo na stan, ali imaju rukovodioci nakon samo dvije godine.

“Valjda je sada jasno da je ovo centar iz kojeg se ispisuju grafiti na džamijama, da se ne bi vidjelo kako se dodjeljuju stanovi lojalnim rukovodiocima”, zaključuju Demokrate.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije